Casablanca-Marrakech8-daagse rondreis Casablanca

Een 8 daagse rondreis vanuit Casablanca met genoeg activiteiten en bezienswaardigheden om u de bijzondere sfeer van dit prachtige land te laten proeven. De meest bekende highlights zijn opgenomen in deze reis. Een tocht door het Hoge- en het Middel Atlas gebergte, door mooie valleien in de richting van de woestijn van Erg Chebbi. In de Sahara maakt u een dromedaristocht en overnacht u onder een wonderbaarlijke sterrenhemel in een Nomaden tent.  Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Koningssteden Fes, Meknes en Marrakech niet.

 

Dag 1: Casablanca – Meknes – Volubilis – Fes

Vanuit Casablanca gaan we op weg naar Fes via Volubilis en Meknes. We bezoeken de Romeinse ruïnes van Volubilis, waar sommige van de originele mozaïken goed bewaard zijn gebleven. In Meknes, een belangrijke Koningsstad in Marokko – bekend als de Ismaili hoofdstad van Marokko-, bezoeken we de beroemde Bab Mansour poort, het Sahrij Souani Bassin en het Mulay Ismail Mausoleum. Verder naar Fes, via de lage heuvels van het Rifgebergte, waar we in de late middag zullen arriveren in uw Riad. Overnachting op basis van logies/ontbijt

Volubilis romeinse opgravingen

Dag 2: Fes ontdekken

Na het ontbijt in de Riad starten we met onze ontdekkingstocht door de culturele hoofdstad van Marokko. We wandelen door steegjes en kleine straatjes. Ons bezoek begint bij het Koninklijk Paleis en de Joodse wijk, de eerste ‘Mellah’ ooit gebouwd in Marokko. We verzekeren u dat u in Fes alle culturele en historische sightseeings bezoekt, waaronder de beroemde Al Qaraouine University, de oudste universiteit in de regio en natuurlijk gaan we naar de leerlooierijen. Na de lunch nemen wij een kijkje in de mozaïkfabriek en stoppen voor een panoramisch uitzicht op de hele Medina van Fes. In de middag drinken we iets in de nieuwe stad. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 3: Fes – Ifrane – Azrou – Errachidia – Merzouga

Na het ontbijt verlaten we Fes richting Ifrane, ook ‘het Zwitserland van Marokko’ genoemd en daarna rijden we via Azrou en de Ziz vallei naar Merzouga. Gedurende deze reis geniet u van het Midden Atlas en het Hoge Atlas gebergte. We stoppen in Azrou, een Berber dorpje in het midden van het beroemde cederbos – het grootste van Marokko- waar we wellicht Barbary aapjes zullen zien. Naarmate wij de stad Errachidia naderen ziet u hoe het landschap langzaam verandert en tekenen van de woestijn gaat vertonen. Onze reis gaat verder richting Merzouga via de Tizi Ntalghamt pas and langs de weelderige Ziz Vallei, af en toe stoppen wij langs de weg om van de panoramische uitzichten te genieten. In de late middag aangekomen in Merzouga, wordt u verwelkomd met een glas munt thee voordat u inchecked in uw accomodatie. Diner en overnachting in Riad/Hotel.

Dag 4: omgeving Merzouga en kamelentocht

Na het ontbijt gaan we de omgeving ontdekken. We bezoeken de Gnawa’s, van origine slaven uit Soedan, om hun muziek en leefstijl te ervaren. Niet ver hiervandaan bevindt zich het meer van Merzouga met zijn grote vogelpopulatie. U heeft de gelegenheid een nomadenwinkel te bezoeken waar veel Berber handwerk lager geprijsd is als in de grote steden. In de middag zult u, onder begeleiding van een ervaren kamelengids, een kamelentocht maken om de gouden duinen van Merzouga te gaan ontdekken en hopelijk kunt u gaan genieten van een prachtige zonsondergang in de woestijn. Overnachting en diner is in het tentenkamp, uitgerust met flush toilets.

Dag 5: Merzouga – Todra Gorges – Dades Gorges

We staan vroeg in de ochtend op om te kijken naar de wellicht mooiste zonsopgang die u ooit gezien heeft. Daarna heeft u een rustige kamelentocht terug naar het stadje Merzouga. Zonsopgang in de Sahara Erg ChebbiTijdens uw tocht op de rug van een kameel kunt u genieten van de unieke schoonheid van de Erg Chebbi zandduinen, steeds veranderend naar mate het daglicht vordert. Na het ontbijt in de Riad vertrekken wij naar Rissani, Tinghir en de Todrakloof – de hoogste en nauwste kloof in Marokko. Lunch in het hart van de kloof en dan rijden wij door de Dadelvallei, waar u de majestueuze zandkastelen en de enorme rotsformaties, genaamd ‘apentenen’ ziet. Overnachting en diner in hotel in de Dades Gorges

Dag 6: Dades Gorges – Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Marrakech

Eerst een ontbijt in het hotel, waarna wij weer op weg gaan. We rijden door de Dadelvallei richting Kalaa M’gouna en Ouarzazate. De route door de Dadelvallei is genaamd de ‘Weg van de duizend Kasbahs’ – onderweg zijn tal van mogelijkheden om een ​​aantal mooie foto’s te maken. Vandaag krijgt u de gelegenheid om Berber nomaden te ontmoeten in hun grotten, te genieten van de vruchtbare Rozenvallei en de rotsformaties langs de weg. We stoppen bij Kalaat M’gouna , ‘de Rozenstad’, waar u rozenwater, crèmes en olie kunt kopen. Verder naar Skoura en de Vogelvallei en een bezoek aan de Kasbah Ameridil, een goed bewaard gebleven kasbah in dit gebied. Na wat wandelen in de vallei, zullen we stoppen voor de lunch in een restaurant met uitzicht op de kloof. Dan is het op naar Ouarzazate, het ‘Hollywood van Afrika’. De mooie landschappen in de omgeving hebben decor gestaan voor vele beroemde films. Hier kunt u ervoor kiezen om de studio te bezoeken, met rekwisieten gebruikt in de films, die u waarschijnlijk gezien heeft, zoals The Mummy , Gladiator en de Last Temptation of Christ. Onze reis zal worden voortgezet via de majestueuze Tizi n’Tichka Pass ( 2260m ) over het Hoge Atlas gebergte, alvorens wij arriveren in Marrakech voor de overnachting.

Dag 7: Marrakech ontdekken – Essaouira

Na het ontbijt in de Riad, kunt u beginnen met het verkennen van Marrakech ‘de rode stad van Marokko’. U kunt dit op eigen gelegenheid doen of  wij kunnen zorgen voor een lokale gids. Uw gids zal ervoor zorgen dat u de belangrijkste plaatsen van historisch en cultureel belang te zien krijgt, Daarna rijden we naar Essaouira. Overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel of Riad.

Dag 8: Essaouira – transfer naar de luchthaven

Essaouira

Na het ontbijt in uw hotel of riad, kunt u de medina van Essaouira ontdekken, u wandelt door de souks en de beroemde haven voor wij de rit terug naar de luchthaven van Marrakech aanvaarden voor uw vlucht terug naar huis. De tour eindigt op de luchthaven.