Casablanca-Marrakech8-daagse rondreis Casablanca

Onze 8-daagse rondreis Casablanca heeft genoeg activiteiten en bezienswaardigheden om de bijzondere sfeer van dit prachtige land te proeven. De meest bekende highlights zijn opgenomen in deze reis. Een tocht door het Hoge- en het Middel Atlas gebergte, door mooie valleien in de richting van de woestijn van Erg Chebbi. In de Sahara maak je een dromedaristocht en overnacht je onder een wonderbaarlijke sterrenhemel in ons luxe tentenkamp.  Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Koningssteden Fes, Meknes en Marrakech niet. Kortom Casablanca is een perfect startpunt in Marokko om uw prachtige rondreis te laten starten.

 

Dag 1: Casablanca – Meknes – Volubilis – Fes8-daagse rondreis Casablanca

Vandaag begin je met jouw 8 daagse rondreis Casablanca. Vanuit Casablanca gaan we op weg naar Fes via Volubilis en Meknes. We bezoeken de Romeinse ruïnes van Volubilis, waar sommige van de originele mozaïken goed bewaard zijn gebleven. In Meknes, een belangrijke Koningsstad in Marokko – bekend als de Ismaili hoofdstad van Marokko-, bezoeken we de beroemde Bab Mansour poort, het Sahrij Souani Bassin en het Mulay Ismail Mausoleum. Verder naar Fes, via de lage heuvels van het Rifgebergte, waar we in de late middag zullen arriveren in een Riad. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 2: Koningsstad Fes ontdekken8-daagse rondreis Casablanca

Na het ontbijt in de Riad starten we met onze ontdekkingstocht door de culturele hoofdstad van Marokko. We wandelen door steegjes en kleine straatjes. Ons bezoek begint bij het Koninklijk Paleis en de Joodse wijk, de eerste ‘Mellah’ ooit gebouwd in Marokko. We verzekeren je dat je in Fes alle culturele en historische sightseeings bezoekt. Waaronder de beroemde Al Qaraouine University, de oudste universiteit in de regio en natuurlijk gaan we naar de leerlooierijen. Na de lunch nemen wij een kijkje in de mozaïkfabriek en stoppen voor een panoramisch uitzicht op de hele Medina van Fes. Overnachting in een Riad op basis van logies/ontbijt.

Dag 3: Fes – Ifrane – Azrou – Errachidia – Merzouga8-daagse rondreis Casablanca

Na het ontbijt verlaten we Fes richting Ifrane, ook ‘het Zwitserland van Marokko’ genoemd. Daarna rijden we via Azrou en de Ziz vallei naar Merzouga. Gedurende deze reis geniet je van het Midden Atlas en het Hoge Atlas gebergte. We stoppen in Azrou, een Berber dorpje in het midden van het beroemde cederbos – het grootste van Marokko- waar we wellicht Barbary aapjes zullen zien. Naarmate wij de stad Errachidia naderen verandert het landschap langzaam en gaat het tekenen van de woestijn vertonen. Onze reis gaat verder richting Merzouga via de Tizi Ntalghamt pas and langs de weelderige Ziz Vallei. Af en toe stoppen wij langs de weg om van de panoramische uitzichten te genieten. In de late middag aangekomen in Merzouga, wordt je verwelkomd met een glas munt thee voordat je inchecked in je accommodatie. Diner en overnachting in Riad/Hotel.

Dag 4: omgeving Merzouga en kamelentocht

Na het ontbijt gaan we de woestijn en omgeving ontdekken. We bezoeken de Gnawa’s, van origine slaven uit Soedan, om hun muziek en leefstijl te ervaren. Er is gelegenheid een nomadenwinkel te bezoeken waar veel Berber handwerk lager geprijsd is als in de grote steden. In de middag zal je, onder begeleiding van een ervaren Berber begeleider, een kamelentocht maken om de gouden duinen van Merzouga te ontdekken. Hopelijk kun je gaan genieten van een prachtige zonsondergang in de woestijn. Na de tocht wordt je per 4 x 4 naar ons tentenkamp Royal Oasis gebracht. Ons luxueuze kamp ligt midden in de wildernis van de woestijn omgeven door gouden zandduinen. Je wordt daar natuurlijk verwelkomd met een glaasje muntthee, waarna je naar jouw tent wordt gebracht. De tenten in ons kamp beschikken over goede bedden, toilet, wastafel en douche.
Hier zult je overnachten, dineren en genieten van traditionele Berber muziek. Dit alles rond het kampvuur onder een wonderbaarlijke sterrenhemel.

Dag 5: Merzouga – Todrakloof – Dadelkloof

Na het uitgebreide ontbijt vertrek je weer per 4 x 4 voor het vervolg van jouw rondreis. Nog één keer genieten van de unieke schoonheid van de Sahara voordat wij aan het begin van de zandduinen stoppen.
Vandaar vertrekken we via Rissani en Tinghir richting de Todrakloof – de hoogste en nauwste kloof in Marokko. Na de lunch rijden wij door de Dadelvallei, waar je de majestueuze Kasbah’s en de enorme rotsformaties, genaamd ‘apentenen’ zal zien. Overnachting en diner in hotel in de Dadelkloof.

Dag 6: Dadelkloof – Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Marrakech

Eerst een ontbijt in het hotel, waarna wij weer op weg gaan. We rijden door de Dadelvallei richting Kalaa M’gouna en Ouarzazate. De route door de Dadelvallei is genaamd de ‘Weg van de duizend Kasbahs’. Onderweg zijn tal van mogelijkheden om een ​​aantal mooie foto’s te maken. Vandaag krijg je de gelegenheid om Berber nomaden te ontmoeten in hun grotten. En te genieten van de rit door de vruchtbare Rozenvallei. We stoppen bij Kalaat M’gouna , ‘de Rozenstad’, waar je rozenwater, crèmes en olie kunt kopen. Verder naar Skoura en de Vogelvallei en een bezoek aan de Kasbah Ameridil. Een goed bewaard gebleven kasbah in dit gebied. Na wat wandelen in de vallei, zullen we stoppen voor de lunch in een restaurant met uitzicht op de kloof. Dan is het op naar Ouarzazate, het ‘Hollywood van Afrika’. De mooie landschappen in de omgeving hebben decor gestaan voor vele beroemde films, zoals The Mummy , Gladiator en recemtelijk Game of Thrones. De reis zal worden voortgezet via de majestueuze Tizi n’Tichka Pass ( 2260m ) over het Hoge Atlas gebergte, alvorens wij arriveren in Marrakech. Overnachting in een Riad/hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7: Marrakech ontdekken – Essaouira

Na het ontbijt in de Riad, kun je beginnen met het verkennen van Marrakech ‘de rode stad van Marokko’. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of  wij kunnen zorgen voor een lokale gids. Deze gids zal ervoor zorgen dat je de belangrijkste plaatsen van historisch en cultureel belang te zien krijgt. Daarna rijden we naar Essaouira, een charmant kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan.  Overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel of Riad.

Dag 8: Essaouira – Marrakech

Na het ontbijt in het hotel of riad, kun je de medina van Essaouira gaan ontdekken. Je wandelt door de souks en de beroemde haven, waar grote aantallen originele blauwe vissersbootjes aan de kade liggen.  Versere vis kun je niet krijgen. Aan het eind van de middag keren we terug naar Marrakech, waar de reis eindigt. Wij zetten je af bij een Riad of hotel van jouw keuze. Of, indien het vluchtschema het toelaat op de luchthaven van Marrakech voor jouw vlucht terug naar huis.