8-daagse rondreis Casablanca

Onze 8-daagse rondreis Casablanca heeft genoeg activiteiten en bezienswaardigheden om de bijzondere sfeer van het prachtige Marokko te proeven. De meest bekende highlights zijn opgenomen in deze reis. Een tocht door het Hoge- en het Middel Atlas gebergte, door mooie valleien in de richting van de woestijn van Erg Chebbi. En in de Sahara maak je een dromedaristocht en overnacht je onder een wonderbaarlijke sterrenhemel in ons luxe tentenkamp.  Natuurlijk ontbreekt een bezoek aan de Koningssteden Fes, Meknes en Marrakech niet. Kortom, Casablanca is een perfect startpunt voor jouw prachtige rondreis door Marokko.

 

Dag 1: Casablanca – Meknes – Volubilis – Fes8-daagse rondreis Casablanca

Vandaag begin je met jouw 8-daagse rondreis Casablanca. Vanuit Casablanca gaan we op weg naar Fes. Onderweg bezoeken we de Romeinse ruïnes van Volubilis, waar sommige van de originele mozaïeken goed bewaard zijn gebleven. We rijden door naar Meknes, dat is een belangrijke Koningsstad in Marokko, maar ook bekend als de Ismaili hoofdstad van Marokko. Hier bezoeken we de beroemde Bab Mansour poort, het Sahrij Souani Bassin en het Mulay Ismail Mausoleum. Via de lage heuvels van het Rifgebergte rijden we verder naar Fes, waar we in de late middag zullen arriveren in een Riad. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 2: Koningsstad Fes ontdekken8-daagse rondreis Casablanca

Na het ontbijt begint je ontdekkingstocht door Fes, de culturele hoofdstad van Marokko. Onder begeleiding van een (lokale) gids wandel je door steegjes en kleine straatjes. Je bekijkt de culturele en historische bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis en de Joodse wijk. Dit is  de eerste ‘Mellah’ ooit gebouwd in Marokko. Je ziet de beroemde Al Qaraouine University, de oudste universiteit in de regio. En natuurlijk ga je ook naar de beroemde leerlooierijen. Na de rondleiding zullen we in de middag een kijkje nemen in een mozaïekfabriek. En zullen we stoppen voor een panoramisch uitzicht op de hele Medina van Fes. Overnachting in een Riad op basis van logies/ontbijt.

Dag 3: Fes – Ifrane – Azrou – Errachidia – Merzouga8-daagse rondreis Casablanca

Eerst ontbijten, waarna we Fes verlaten richting de Sahara woestijn. Onze reis gaat door het Midden Atlasgebergte naar Azrou, een Berber dorpje in het midden van het grootste cederbos van Marokko. Hier zal je wellicht de Berber aapjes zien, die in dit bos leven. We passeren Ifrane, ook ‘het Zwitserland van Marokko’ genoemd. De reis gaat verder via de Tizi Ntalghamt pas en door de weelderige Ziz vallei naar Merzouga. Tijdens de route geniet je van het Midden Atlas en het Hoge Atlas gebergte. Af en toe stoppen we om van de panoramische uitzichten te genieten en foto’s te nemen. Naarmate wij de stad Errachidia naderen verandert het landschap langzaam. Dan gaat het tekenen van de woestijn vertonen. In de late middag komen we aan bij je accommodatie midden in de Sahara woestijn. Hier wordt je verwelkomd met een glas muntthee. Diner en overnachting in Riad/Hotel.

Dag 4: omgeving Merzouga en kamelentocht

Vandaag gaan we de woestijn en omgeving ontdekken. We bezoeken de Gnawa’s, van origine slaven uit Soedan, om hun muziek en leefstijl te ervaren. Ook is er gelegenheid een nomadenwinkel te bezoeken met veel Berber handwerk. In de middag zal je een kamelentocht maken. Samen met een ervaren Berber begeleider ontdek je de betoverende gouden duinen van de Erg Chebbi. Op de top van een zandduin geniet je van een prachtige zonsondergang. Kortom, een onvergetelijke ervaring. Na de tocht wordt je per 4 x 4 naar ons tentenkamp Royal Oasis gebracht. Ons luxueuze kamp ligt midden in de wildernis van de woestijn omgeven door de wandelende zandduinen. Je wordt daar natuurlijk verwelkomd met een glaasje muntthee, waarna je naar jouw tent wordt gebracht. De tenten in ons kamp beschikken over goede bedden, toilet, wastafel en douche.
Hier zult je overnachten, dineren en genieten van traditionele Berber muziek. Een heerlijke avond onder een wonderbaarlijke sterrenhemel, met de warmte van een kampvuur.

Dag 5: Merzouga – Todrakloof – Dadelkloof

Na het uitgebreide ontbijt vertrek je weer per 4 x 4 voor het vervolg van jouw rondreis. Nog één keer genieten van de unieke schoonheid van de Sahara voordat wij voordat wij de woestijn achter ons laten.
Vandaar vertrekken we via Rissani en Tinghir richting de Todrakloof – de hoogste en nauwste kloof in Marokko. Na de lunch rijden wij door de Dadelvallei, waar je de majestueuze Kasbah’s en de enorme rotsformaties, genaamd ‘apentenen’ zal zien. Overnachting en diner in hotel in de Dadelkloof.

Dag 6: Dadelkloof – Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Marrakech

Je verruilt vandaag de rust van de woestijn voor de hectiek van Marrakech. Onze route gaat door de Dadelvallei en is genaamd de ‘Weg van de duizend Kasbahs’. Onderweg zijn genoeg mogelijkheden om mooie foto’s te maken. Ook krijg je vandaag de gelegenheid om Berber nomaden te ontmoeten in hun grotten. We stoppen bij Kalaat M’gouna , ‘de Rozenstad’, waar je rozenwater, crèmes en olie kunt kopen. Verder naar Skoura en een bezoek aan de Kasbah Ameridil. Dan is het op naar Ouarzazate, het ‘Hollywood van Afrika’. De mooie landschappen in de omgeving hebben decor gestaan voor vele beroemde films, zoals The Mummy , Gladiator en recentelijk Game of Thrones. We rijden door voor een bezoekje aan de beroemde Kasbah Ait Ben Haddou. En dan gaat de reis gaat verder over de Tizi n’Tichka Pass ( 2260 mtr ). En uiteindelijk arriveren wij in Marrakech, waar je de komende nacht verblijft in een Riad/hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 7: Marrakech ontdekken – Essaouira

Ontdek vandaag Marrakech ‘de rode stad van Marokko’. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of  wij kunnen optioneel zorgen voor een lokale gids. Deze gids zal je de belangrijkste plaatsen van historisch en cultureel belang  laten zien. Daarna rijden we naar Essaouira, een charmant kustplaatsje aan de Atlantische Oceaan. Overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel of Riad.

Dag 8: Essaouira – Marrakech

Een dag genieten van Essaouira. Ontdek de medina van Essaouira, wandel door de souks . Maar vergeet zeker de beroemde haven niet, want hier liggen grote aantallen originele blauwe vissersbootjes aan de kade. Versere vis kun je niet krijgen. Later in de middag keren we terug naar Marrakech, waar jouw 8-daagse rondreis Casablanca eindigt. Wij zetten je af bij een Riad of hotel van jouw keuze. Of, indien het vluchtschema het toelaat op de luchthaven van Marrakech voor jouw vlucht terug naar huis.