15-daagse rondreis vanuit Casablanca

Deze 15 daagse reis vanuit Casablanca laat je veel zien van het mooie Marokko. De Koningsstad Meknes, de ruïnes van Volubilis, Fes met zijn bekende leerlooierijen en nog veel meer bijzonderheden. Een gevarieerde reis met stedenbezoeken, stadjes aan de Atlantische kust en activiteiten, zoals een kamelentocht en een overnachting in een tent in de woestijn. De reis laat je kennis maken met alle facetten van authentiek Marokko en zal een onvergetelijke reiservaring zijn.

Dag 1 : Casablanca – Rabat

Bij aankomst op de luchthaven van Casablanca wordt je door ons verwelkomd en we nemen je mee naar Casablanca waar wij onze reis beginnen. We bezoeken de Hassan II -moskee, de grootste moskee buiten Mekka waarna wij vertrekken naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. Diner en overnachting in hotel/Riad.

Dag 2 : Rabat – Meknes – Volubilis – Fes

Na het ontbijt in jouw hotel/Riad, zullen wij eerst een bezoek brengen aan de Hassan toren en de Oudaya Kasbah alvorens verder te reizen naar Fes via Meknes en Volubilis. In Meknes, één van de vier Koningssteden in Marokko, brengen wij een bezoek aan de beroemde poort Bab Mansour, het Sahrij Souani Bassin en de Moulay Ismail Mausoleum. Na de lunch zetten we de reis voort naar Volubilis, de ruïnes van een Romeinse nederzetting, die dateren uit de 3e eeuw voor Chr. en waar een deel van de oorspronkelijke mozaïeken erg goed bewaard zijn gebleven. Daarna zullen we via de uitlopers van het Rifgebergte in de late namiddag aankomen in Fes en inchecken in onze Riad midden in de Medina van Fes. Overnachting op basis van logies/ontbijt.

Dag 3 : Fes ontdekken

Na het ontbijt dwalen we door de oudste stad van Marokko, wandelend door steegjes en kleine straatjes vol leven. Eerste stop is de Koninklijke Paleispoort, het Joodse hoofdkantoor en de eerste Mellah ooit gebouwd in Marokko in de 16e eeuw. In Fes bezoeken wij verder natuurlijk alle bezienswaardigheden van belang, waaronder de beroemde Al Qaraouine University- de oudste in de regio, de leerlooierijen, het Attarine museum en het Moulay Idriss mausoleum. Na de lunch zal je de mozaïkcoöperatie bezoeken. In de middag zullen we de nieuwe stad ” La ville nouvelle ” bezoeken voor een drankje. Overnachting in ons hotel/Riad op basis logies/ontbijt.

Dag 4 : Fes – Ifrane – Azrou – Ziz Valley – Merzouga

Na het ontbijt in uw Riad, zullen we Fes verlaten en reizen naar Merzouga via Midelt en de Ziz vallei. Wij komen door dorpje Ifrane, een prachtige bergdorp in het Midden Atlasgebergte en aangeduid als het ‘Zwitserland van Marokko’. Tijdens deze reis zal je genieten van het Midden Atlas- en Hoge Atlasgebergte. We stoppen bij Azrou, een Berber dorp in het midden van het beroemde cederbos waar Berberapen wonen. De reis gaat verder naar Midelt langs de prachtige heuvels en bergen van de Atlas en over de fascinerende Tiz Ntalghamt pas.
Je zult merken hoe het landschap verandert naarmate wij de woestijn en de stad Errachidia naderen. Daarna vervolgen wij onze reis langs de weelderige Ziz Valley en stoppen voor een panoramisch uitzicht langs de weg naar Erfoud en Rissani. In de late namiddag arriveren wij in Merzouga, waar u verwelkomd wordt met een glas muntthee voordat u incheckt in jouw hotel of riad voor de overnachting en het diner.

Dag 5 : omgeving Merzouga en kamelentocht

Na het ontbijt is er tijd om de omgeving te verkennen. Wij gaan de Gnawa mensen bezoeken, oorspronkelijke slaven uit Soedan, om hun muziek en lifestyle te ervaren. Niet ver weg hiervandaan ligt het meer van Merzouga met zijn vogelpopulaties. U brengt een bezoek aan een nomadenhuis waar veel Berber handwerk lager is geprijsd dan in de grote steden. Aan het eind van de middag wacht jouw dromedaris voor een tocht door de gouden zandzee van Merzouga. Natuurlijk onder begeleiding van een ervaren gids. Nadat je de prachtige zonsondergang hebt gezien keer je terug en wordt je per 4 x 4 naar ons tentenkamp in de woestijn gebracht. Hier zal je overnachten, dineren en een onvergetelijke avond beleven met traditionele muziek en een kampvuur.

Dag 6 : Merzouga – Todra Gorges – Dadelvallei

Na het ontbijt in het tentenkamp, vertrekken we naar Rissani,Tinghir en de Todra kloven- de hoogste en smalste kloven van Marokko. Na de lunch in het hart van de kloof rijden we door de Dadel Vallei, waar je de majestueuze zandkastelen en de prachtige rotsformaties bekend als ‘aaptenen’ zult zien. Overnachting en diner in hotel/Riad.

Dag 7 : Dadelkloof – Bouthaghrar – Skoura – Ouarzazate

Na het ontbijt in het hotel reizen we verder door de Dadelvallei naar Kalaa M’gouna en Ouarzazate. De route door de Dadel vallei is de weg van de duizend kashba’s, een prachtige route met genoeg mogelijkheden om mooie foto’s te nemen. Vandaag krijg je de gelegenheid om Berber nomaden te ontmoeten in hun grotten. Onderweg zal je genieten van de vruchtbare Rozen vallei en de rotsformaties langs de weg. We stoppen bij Kalaat M’gouna, de rozenstad, waar je rozenwater en rozenolie kunt kopen. We rijden verder naar Skoura, bezoeken de Kasbah Ameridil, een goed bewaard gebleven kasbah in dit gebied. Er is gelegenheid voor de lunch in een restaurant met uitzicht op de hele vallei. Na de lunch arriveren wij in Ouarzazate, het ‘Hollywood van Afrika’. Hier kunt je ervoor kiezen om de studio te bezoeken, met rekwisieten gebruikt in welbekende films, zoals The Mummy, Gladiator en de Last Temptation of Christ. Diner en overnachting in ons hotel/Riad.

Dag 8 : Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Imlil

Na het ontbijt in het hotel (Ksar) reizen we via de spectaculaire Tizi ‘nTichka pas naar Asni en Imlil. Maar eerst stoppen we bij de beroemde Kasbah van Ait Ben Haddou. De grootste Kasbah in Marokko werd gebouwd door T – Hami El Glaoui, één van de laatste Berber stamhoofden, aan het eind van de 19e eeuw. Het was een belangrijke stop op de handelsroutes naar Timboektoe in Mali. Tegenwoordig wonen er nog veel van de Glaoui familieleden in de Kasbah. Na een kort bezoek aan de Kasbah zal de reis voortgezet worden over de hoge Tizi n’Tichka Pas naar Asni en Imlil, dorpjes in het hart van het Hoge Atlas gebergte. Diner en overnachting in hotel/ Riad.

Dag 9 : omgeving Arumd  en Imlil

Na het ontbijt in de Kasbah heb je de kans om de omgeving te verkennen en te genieten van de Berberse cultuur met de keuze om een paar uur te wandelen in het dal en een fascinerende uitzicht vanaf de hoogste berg van Noord-Afrika te ervaren. Je zult lopen naar het dorp van Arumd, een kleine Berber nederzetting met een trotse cultuur. In de namiddag kun je verblijven in de Kasbah en genieten van een adembenemend uitzicht over het Atlasgebergte. Diner en overnachting in ons hotel/Riad.

Dag 10 : Imlil – Tahnaout – Marrakech

Na het ontbijt in de Kasbah  maken we ons op voor het vertrek naar Marrakech via het Berber dorp Tahnaout en de fascinerende kloof van Moulay Brahim. Na diverse stops om foto’s te nemen, zetten we de reis voort naar Marrakech en aldaar bekijken we de Majorelle tuinen voordat u incheckt in uw Riad. Na het diner kun je genieten van een wandeling over het beroemde plein van Jemaa El Fna, met een bonte verzameling van goochelaars, verhalenvertellers, muzikanten en slangenbezweerders. Overnachting in Riad op basis logies/ontbijt.

Dag 11 : Marrakech verkennen

Na het ontbijt in de Riad kun je starten met het verkennen van Marrakech, de ‘Rode stad van Marokko’. We zullen ervoor zorgen dat je de belangrijkste bezienswaardigheden van historisch en cultureel belang zult zien, met inbegrip van de Saadian graven, het paleis van El Bahia en de Ben Youssef Coranic School, evenals de souks. In de middag heb je wat vrije tijd om zelf te dwalen door Marrakech. Overnachting in Riad op basis van logies/ontbijt.

Dag 12 : Marrakech – Essaouira

Na het ontbijt vertrekken wij naar Essaouira en gaan de stad verkennen.
Je bezoekt het Skala fort, de haven, de souks en maakt kennis met de specialisatie van Essaouira, het bewerken en uitsnijden van Thuya hout door ambachtslieden. We wandelen door de steegjes van de medina en langs de honderden ambachten. Essaouira staat bekend om zijn sterke wind en wordt de ‘Stad van de wind’ genoemd. Surfers van over de hele wereld komen naar deze plaats. Essaouira heeft vele beschavingen gekend- waaronder de Portugese bezetting-, die van grote invloed is geweest op de architectuur. Het is een kleine stad met een grote geschiedenis. Vanwege zijn omvang en zijn karakteristieke blauwe deuren en gewassen muren is het ook beschouwd als Marokko’s Juweel van de Atlantics. Jouw bezoek omvat de Mellah – het Joodse hoofdkwartier, evenals het brede uitgestrekte en gouden zandstrand. Overnachting in Riad/hotel, basis logies/ontbijt.

Dag 13 : Essouaira – Walidia (Oualidia) – El Jadida

Vandaag vertrekken we na het ontbijt richting Walidia. We nemen de mooie kustweg langs de Atlantische Oceaan. Het kleine stadje is gesitueerd tussen El Jadida en Safi en het heeft een prachtige lagune van 12 km lang en is één van de mooiste van Marokko. De combinatie van de zee, het zand en de zon zorgt voor een lichtinval welke een lust voor het oog is. Na een bezoekje aan de overblijfselen van de Kasbah, krijgt u de gelegenheid voor een lunch. Na de lunch vertrekken wij richting El Jadida. Overnachting in El Jadida.

Dag 14 : El Jadida – Casablanca

El Jadida is een leuk havenstadje aan de Atlantische kust. Het werd in de vroege 16de eeuw gebouwd als een versterkte kolonie. De burcht met zijn bastions zijn daar een voorbeeld van. In 2004 werd het historische centrum geplaatst op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. Je bent vandaag vrij om het stadje te bezoeken en in de middag vertrekken wij richting Casablanca, alwaar overnachting.

Dag 15 : Casablanca – transfer vliegveld

Afhankelijk van jouw vluchtschema kan je de stad Casablanca bezoeken. Transfer naar het vliegveld.