Reisvoorwaarden en algemene informatie Saharaway Tours Marokko

Hoe werken wij? Hieronder vind je onze reisvoorwaarden en belangrijke informatie.

Aan de hand van jouw wensen stellen wij in nauw overleg met jou een reis samen en maken een vrijblijvende offerte. De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, het aantal deelnemers en de door jou aangegeven specifieke wensen.  Alle prijzen zijn, tenzij anders vermeld, in Euro’s en per persoon.

Onze prijzen zijn inclusief transfer van en naar het vliegveld, airconditioned vervoer met chauffeur, brandstof en overnachtingen op basis van half pension of logies/ontbijt, afhankelijk van de overnachtingsbestemming. Lunch, dranken, entreegelden, fooien en verzekeringen zijn niet inbegrepen, tenzij anders aangegeven. De reisduur kan dagen van vertrek en aankomst bevatten. Deze zijn in principe als gehele dagen gerekend ongeacht de vertrek- en aankomststijd. Wij verzorgen alleen de rondreizen en/of excursies. Vliegtickets dienen zelf geregeld te worden.

Reservering en betaling

De reisovereenkomst komt tot stand door aanvaarding door de reiziger van de offerte van Saharaway Tours. De reservering gebeurt door middel van een overschrijving van een aanbetaling van 30 % van de totale reissom. Deze dient binnen 13 dagen na de boekingsdatum door ons ontvangen te zijn. Een reservering is pas dan geldig vanaf het moment, dat de vereiste aanbetaling door ons is ontvangen. Zodra de aanbetaling door ons ontvangen is zullen wij de reserveringsaanvragen bij de hotels in gang zetten.
Het betalen van de aanbetaling houdt in, dat er door jou kennis is genomen van de omschrijving van de offerte en hiermee akkoord gaat. De resterende 70% van de totale reissom betaal je ter plaatse in Marokko.

Omdat Saharaway een Marokkaanse onderneming is zijn wij niet aangesloten bij een garantiefonds. Natuurlijk heeft dit geen invloed op de service en kwaliteit die wij bieden. Wij waarborgen het vertrouwen dat je in ons stelt door alleen een aanbetaling te vragen. Hierdoor bieden wij toch een zekere vorm van garantie en zekerheid.

Annulering

Bij annulering jouwerzijds geldt het volgende: vanaf 4 weken voor de aanvangsdatum van de reis 30% van de totale reissom, zijnde de aanbetaling. Vanaf 4 weken tot de aanvangsdatum van de reis is de totale reissom verschuldigd.
Het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering wordt derhalve aangeraden. Wij adviseren je de voorwaarden van jouw reis-en annuleringsverzekering  goed door te nemen inzake de ontwikkelingen van Covid19.

Indien wij door onvoorziene omstandigheden de reisovereenkomst moeten annuleren, zullen wij je hiervan onmiddellijk op de hoogte brengen en zal restitutie van de aanbetaling plaatsvinden.

COVID omboek- of annuleringsgarantie voor vertrekdata in 2022/2023

Je kunt nu jouw reis bij ons boeken met de zekerheid om gratis om te boeken of om te annuleren.

Annulering bij code rood: als jouw reis niet door kan gaan vanwege reisadvies code rood of het op slot gaan van een land kunt je eenvoudig jouw reis wijzigen naar een andere vertrekdatum of kosteloos annuleren. Indien er sprake is van een veranderend reisadvies neem dan meteen contact met ons op. Indien je kiest om de reis te annuleren ontvang je van ons een annuleringsnota, deze dien je in bij jouw verzekering. Mocht de verzekeringsmaatschappij de annuleringskosten niet dekken, dan krijg je een bewijs van afwijzing. Deze mag je mailen naar info@saharaway en dan storten wij de aanbetaling die je aan ons hebt gedaan aan je terug.
Indien jouw annuleringsverzekering de kosten wel dekt, dan ontvang je het bedrag van aanbetaling van jouw verzekeraar op jouw rekening en kun je geen aanspraak meer maken op terugbetaling van de aanbetaling door Saharaway Tours Marokko.

Annulering bij code oranje: net als code geel, dit is slechts een aangescherpt reisadvies. Dit betekent dat dit een advies is en geen verbod. Vaak wordt gedacht dat code oranje een negatief reisadvies betekent, maar het is slechts een waarschuwing. Indien Saharaway Tours zelf over moet gaan tot annulering omdat wij de reis niet kunnen uitvoeren wordt de reis kosteloos geannuleerd. Wij nemen dan contact op en zullen samen overleggen over de gewenste financiële afhandeling of het verzetten van de reisdatum.
Indien wij niet overgaan tot annulering betekent dit dat de reis wel uitgevoerd kan worden. De vluchten gaan en de hotels zijn geopend, dus de reis is mogelijk. Ook lokale omstandigheden zoals bijvoorbeeld sluiting van winkels en restaurants zijn geen redenen om kosteloos te mogen annuleren. Mocht je dan toch jouw reis willen annuleren dan gelden onze normale reisvoorwaarden (zie vorige) en zal dat op jouw eigen kosten zijn. Natuurlijk zullen wij je voorstellen te kijken of er mogelijkheden zijn om de vakantie om te boeken. Wat ons betreft is hier altijd een mogelijkheid voor.

Is het reisadvies niet verandert, maar wil je toch niet op reis omdat je je onveilig voelt is dat geen geldige reden om de reis kosteloos te kunnen annuleren. Dan gelden onze normale reisvoorwaarden (zie ANNULERING).
Ook voor alle andere redenen tot annulering dan voor Covid gelden onze reguliere reisvoorwaarden.
Wij adviseren je om vooraf goed te informeren wat het beleid van jouw annuleringsverzekeraar is. Er zijn ook verzekeraars die een (allrisk) annuleringsverzekering bieden met een dekking voor natuurrampen, terrorisme en pandemieën, ingeval de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij niet vergoedt.

Heb je vragen of wil je advies, stuur ons een berichtje via onze website, wij geven meteen antwoord.
Check op www.nederlandwereldwijd.nl welke maatregelen voor jouw bestemming gelden.

Aansprakelijkheid

Saharaway is niet aansprakelijk voor schade waarvoor aanspraak voor vergoeding bestaat uit hoofde van een reis-en/of annuleringsverzekering en wijst elke verantwoordelijkheid af voor verlies, diefstal of beschadiging van bagage en persoonlijke eigendommen.