Onze excursies

Er zijn veel interessante excursies te doen in Marokko. Deze excursies zijn goed te combineren met uw rondreis door Marokko en erg leuk om te doen. Saharaway.nl  heeft een selectie gemaakt van verschillende leuke en interessante excursies die u kunt toevoegen aan uw reis door Marokko. Zo maakt u uw vakantie in Marokko helemaal compleet!

Hieronder vindt u een overzicht van ons excursie aanbod. Staat uw excursie er niet bij of heeft u een speciale wens? Neem dan gerust contact op met ons, want dan kunnen wij samen met u een passende excursie ontwerpen.

Essaouira

de haven van Essaouira met blauwe vissersbootjes en visnetten

Vertrek om 08.00 uur vanuit Marrakech richting Essaouira. Na een rit van ongeveer 3 uur zullen wij de oude haven van het stadje bereiken. Essaouira, het vroegere Mogador, ligt aan de Atlantische kust. Het bevindt zich op een klein schiereiland in de vorm van een halve maan, aan een brede baai met lange zandstranden en pittoreske uitzichten. De plaats heeft een rijke geschiedenis, de medina van Essaouira staat niet voor niets op de UNESCO wereld erfgoedlijst.

Ait Ben Haddou

Deze lange tocht voert ons door de Grote Atlas via een indrukwekkende bergweg. Slingerend door schilderachtige valleien en langs Berber dorpjes en tal van leveranciers van halfedelstenen bereiken we Tizi n‘Tichka, de hoogste bergpas van het Atlasgebergte, 2260 m. In het zuiden, voorbij deze indrukwekkende bergen bedekt met sneeuw van november tot april, ontstaat een ander semi-woestijn landschap.

Watervallen van Ouzoud

Afbeelding van de watervallen van Ouzoud in Marokkoouzoud

Vanuit Marrakech vertrekken wij om 08:00 uur richting de meest beroemde watervallen van Marokko, de Ouzoud watervallen. Ouzoud is ook een Marokkaans dorp gelegen in de buurt van de watervallen, dit dorp is vernoemd naar de watervallen. De Ouzoud watervallen bestaan uit een netwerk van kleine watervallen die vanaf 110 meter hoogte neerstorten in de diepte.

Ourika

een foto van de watervallen van Ourika in Marokko

Tijdens deze excursie bezoeken wij de weelderige vallei van Ourika en meerdere kleine dorpjes langs de vallei. De rit vanuit Marrakech naar de Ourika-vallei is een mooie tocht door de lagere uitlopers van de Hoge Atlas. We eindigen de rit in het kleine dorp Setti Fatma, gelegen aan de voet van de Hoge Atlas op 1500 m hoogte. Over de helling boven het dorp stromen zeven watervallen.