7-daagse rondreis Agadir

De 7-daagse rondreis Agadir is één van de mooiste routes uit ons programma. Je reist door het mooiste gedeelte van Zuid Marokko richting de woestijn. De schoonheid van het landschap en de bezoeken die in het reisschema zijn opgenomen maken van deze tocht een onvergetelijke reiservaring. De reis gaat over de kustweg met zijn adembenemende uitzichten over verlaten stranden, maar ook door leuke en interessante kustplaatsjes.

Dag 1: Agadir – Tiznit – Mirleft7-daagse rondreis Agadir, collage boulevard, medina, Tiznit en Mirleft

Voor onze 7-daagse rondreis Agadir zullen wij in de ochtend vertrekken. We rijden langs de kust om het mooie natuurpark van Sous Massa Draa te bezoeken. Na de lunch gaan wij richting Tiznit. Vanuit zijn rijke geschiedenis is het plaatsje bekend vanwege zilversmederij.  Het oude ambacht wordt nog steeds uitgeoefend, vandaar dat een bezoekje aan oude medina met de okerkleurige muren niet mag ontbreken. De Souk des Bijoutiers (juwelenmarkt) heeft veel kleine winkeltjes waar het aanbod zilverwerk groot is. Daarna vervolgen wij onze route en in de avond komen wij aan in Mirleft. Deze mooie plaats heeft een authentieke atmosfeer en is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Diner en overnachting in een hotel/Riad.

Dag 2: Mirleft- Sidi Ifni – Guelmim – Tata

Na een traditioneel ontbijt nemen we de kustweg richting Sidi Ifni. We rijden langs Laghzira, gelegen tussen Mirleft en Sidi Ifni. De lange gouden zandstranden van Laghzira zijn bekleed met indrukwekkende kliffen. Veelal overspannen met majestueuze bogen welke door de zee uitgehouwen zijn in de rode rotsen. De adembenemende schoonheid laat een onvergetelijke indruk achter.

Sidi Ifni, een oud kustplaatsje, is gebouwd op een rotsplateau in zee. Het was ooit een Spaanse enclave. Daardoor bezit het stadje bezit veel gebouwen in Art Decostijl. Intussen is het tijd voor een lunch, waarna we doorrijden naar Guelmim, bijgenaamd ‘Poort naar de woestijn’. Dit oude stadje aan de kust was vroeger een belangrijke handelspost voor de Karavaan. Hier bezoeken we de oude en traditionele kamelensouks (kamelenmarkt). Tevens maken we kennis met mlhaf, de typische kleurrijk geweven kleding van de vrouwen van Zuid Marokko. In de avond bereiken wij Tata, een oase aan de rand van de Sahara. Diner en overnachting in een Riad.

Dag 3: Tata – Erg Chegaga

Na een bezoek aan Mousguid, de oude stad van de Bedouinen, vervolgen wij onze weg naar de duinen van Lake Iriki. Uiteindelijk arriveren we bij de Erg Chegaga woestijn. Het is de grootste zandzee in Marokko met gouden zandduinen. Hier beleef je een bijzondere woestijnervaring. Diner en overnachting zullen plaatsvinden in een nomaden tentenkamp in deze woestijn.

Dag 4: Erg Chegaga – Zagora

In de ochtend beginnen wij de dag met een kamelentocht door de woestijn. Daarna vertrekken we richting M’hamid waar we zullen lunchen met de bewoners van de Kasbah. ’s Avonds komen wij aan in Zagora, waar we diner en overnachting hebben in een traditionele Riad.

Dag 5: Zagora – Todrakloof

Vertrek vanaf Zagora naar de Todrakloof, we nemen de route naar de Draa Vallei. Eerst bezoeken wij nog het plaatsje Tamegroute, in het bijzonder bekend door het mooie aardewerk. We bezoeken derhalve de aardewerk coöperatie, maar ook de Qur’anic bibliotheek. Vervolgens gaan we richting de Todrakloof, waar wij dineren en overnachten in een authentieke Riad.

Dag 6: Todrakloof – Rozenvallei – Dadelkloof – Ouarzazate

Na het traditionele ontbijt bezoeken wij de Vallei van de Rozen en de bergen met de karakteristieke huisjes bewoond door Berbers. Er wordt gelegenheid tot lunch geboden in de Dadelkloof. Daarna vervolgen we onze route door de kloof, waarna wij in de avond aankomen in Ouarzazate. Hier dineren en verblijven wij voor de overnachting in een Riad of hotel.

Dag 7: Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Taourirt – Marrakech/Agadir7-daagse rondreis Agadir, collage Ait Ben Haddou-Taourirt -Marrakech-Agadir

De eerste helft van de dag bezoeken we de historische monumenten van de stad Ouarzazate. Daarna maken we een stop voor een bezoekje aan de oude Berber Kasbah Aït Ben Haddou. Deze is opgenomen op de UNESCO wereld erfgoedlijst. De Kasbah heeft de architectuur en het ritme van het vervlogen leven behouden, waardoor het een bezoek meer dan waard is. Hierna brengen wij een bezoek aan een andere Kasbah, de Kasbah  van Taourirt, de oude residence van de Glaoui.

En dan als laatste rijden we naar Marrakech. We rijden door de mooie bergen en over de Tizi N’tichka pas (2260 m.).
Of naar keuze, vertrek naar Agadir, via Taznakht waar we een coöperatie van Berber tapijten bezoeken. Deze tapijten worden traditioneel gemaakt door de Berber vrouwen uit de omliggende dorpjes. Je wordt afgezet bij een adres van jouw keuze in Marrakech of Agadir.