Onze 7-daagse rondreis Agadir, een onvergetelijke ervaring

Onze 7-daagse rondreis Agadir is één van de mooiste routes uit ons programma. Je reist door het mooiste gedeelte van Zuid-Marokko richting de woestijn. De schoonheid van het landschap en de bezoeken die in het reisschema zijn opgenomen maken van deze tocht een onvergetelijke reiservaring. De reis gaat over de kustweg met zijn adembenemende uitzichten over verlaten stranden, maar ook door veel leuke en interessante plaatsjes.

Prijsindicatie voor onze 7-daagse privé rondreis Agadir

vanaf € 775,- p.p. bij 2 personen
vanaf € 525,- p.p. bij 4 personen

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen in jouw reisgezelschap. Of je nu alleen reist of met een groter gezelschap, wij doen je graag een reisvoorstel.

stadspoort vestingstadje taroudant onderweg tijdens 7- daagse reis agadir
weg door de todrakloof met hoge rotspartijen
een dromedaris in de woestijn
 • Tiznit, bekend vanwege de vele zilversmeden
 • Tafraoute, stad van de ‘babouches’
 • Een avontuurlijke rit over de piste van de Sahara woestijn
 • Kamelentocht in de woestijn
 • Overnachting in een luxe tentenkamp in de woestijn
 • Diner en Berber muziek bij een kampvuur in het tentenkamp
 • Kasbah Ait Ben Haddou
 • Taroudant, ofwel ‘klein Marrakech’

Dag 1 : Agadir – Tiznit – Ait Mansour – Tafraoute

Jullie worden op een nog nader bekend te maken tijd opgehaald bij jullie hotel/ Riad in Agadir en dan vertrekken wij richting het stadje Tiznit, omringd door een lange stadswal met acht poorten. Het stadje is van oudsher bekend om het zilverwerk, het ambacht van zilversmid wordt nog steeds uitgeoefend. We rijden door via de mooie vallei van Ait Mansour, Kale rode rotsen steken af tegen groene palmbomen en de blauwe lucht. Uiteindelijk komen we aan in Tafraoute, een levendig stadje omgeven door grillige granietformaties. Overnachting en diner in een hotel in het kleine centrum van Tafraoute.

Dag 2 : Tafraoute – Zagora

Na het ontbijt beginnen we aan het vervolg van jullie reis. Vandaag rijden we richting Zagora, in de vallei van de Draa- rivier. Zagora is een grotere stad aan de rand van de Erg Chigaga, een van de twee belangrijkste duinen in de Marokkaanse woestijn. Ooit was Zagora een karavaanstad vanwaar, zoals een bord aangeeft, Timboektoe in 52 dagen te bereiken was. Uiteraard ging de rit toen per dromedaris. De stad wordt geflankeerd door de berg Zagora, waaraan de stad zijn naam heeft ontleend. Overnachting en diner in Hotel/ Riad in Zagora

Dag 3 : Zagora – Merzouga

Na het ontbijt vertrekken jullie en rijden jullie over de ruige piste van de woestijn.
We rijden de Erg Chebbi woestijn in tot we aan de rand van de gouden zandduinen stoppen. Hier staat jullie dromedaris gereed voor een tocht door de Sahara zandzee. Daarna rijden worden jullie naar ons luxueuze tentenkamp Royal Oasis gebracht. De tenten in ons kamp beschikken over comfortabele bedden, een toilet, douche en wastafel. Na aankomst in het tentenkamp worden jullie verwelkomd met een glaasje muntthee. Diner, Berber muziek en overnachting in het Royal Oasis Camp in de Saharawoestijn.

Dag 4 : Merzouga – Todrakloof – Boumalne Dades

Na het ontbijt nemen we afscheid van de woestijn en vertrekken we richting Boumalne Dades. We rijden via Rissani en Tinghir richting de Dadelkloof. Onderweg bezoeken we de Todrakloof met z’n hoge rotspartij. In de loop van de middag bereiken we ons hotel in Boumalne Dades. Overnachting en diner in het hotel in het hart van de dadelkloof.

Dag 5 : Boumalne Dades – Ait Ben Haddou – Ouzarzazate

Eerst rustig ontbijten in het hotel en dan reizen we verder. De route door de Dadelvallei richting Ouarzazate wordt ook wel ‘de weg van de 1000 kasbah’s’ genoemd. Het is een mooie route en er is genoeg tijd voor fotomomentjes. Vandaag zullen jullie ook Berber nomaden ontmoeten die in een grot wonen. We rijden door Kalaat M’gouna, de rozen stad. Hier kun je rozenwater en rozenolie kopen. We rijden door naar Skoura en bezoeken de mooi gerestaureerde Kasbah Ameridil. Maar we brengen ook een bezoekje aan de fameuze Kasbah Ait Ben Haddou. In de loop van de dag arriveren wij in Ouarzazate, het ‘Hollywood of Africa’. Hier is ook de studio waar rekwisieten te bewonderen zijn die gebruikt zijn in bekende films, zoals The Mummy, Gladiator en de recente serie ‘Game of Thrones’. Diner en overnachting in een Riad.

Dag 6 : Ouarzazate – Taznakt – Talioune – Taroudant

Na het ontbijt vertrekken wij richting Taznakt, vroeger een belangrijk punt voor de karavaanroutes en is het centrum van de tapijtweverij. We rijden door naar het oude Berber stadje Taliouine, gelegen in het Anti Atlas gebergte. Het stadje kent een rijke historie en heeft een mooie Kasbah, die helaas langzaam aan het afbrokkelen is. Taliouine staat bekend door de productie van saffraan. Men produceert hier ongeveer 7000 pond saffraan per jaar. Uiteindelijk bereiken we het stadje Taroudant. Overnachting op basis van logies/ontbijt in een Riad.

Dag 7 : Taroudant – Agadir

Vandaag rustig ontbijten en dan is er voldoende tijd om lekker te slenteren door het stadje Taroudant. Dit charmante stadje wordt ook wel ‘klein Marrakech’ genoemd. Het is de oudste koninklijke stad met een authentiek karakter en niet echt bekend bij het massatoerisme. Je waant je terug in de Middeleeuwen, het is een oase van rust. Het stadje staat op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. Aan het eind van de middag rijden we terug naar Agadir, een rit van ongeveer 2 uur. In Agadir eindigt jouw 7- daagse rondreis vanuit Agadir. Je wordt afgezet bij een adres van jouw keuze in Agadir.

Het is ook mogelijk de reis te eindigen in Marrakech (zie opties)

De prijs voor de 7-daagse reis Agadir is afhankelijk van het aantal deelnemende personen in jouw gezelschap. Vraag een geheel gratis en vrijblijvend prijsvoorstel aan.

De accommodaties die wij aandoen in het dagprogramma van onze 7-daagse rondreis Agadir ademen allen de authentieke sfeer van Marokko.

Het zijn kleinschalige en goede adressen, waar je je direct thuis voelt.

Onze 7-daagse rondreis vanuit Agadir eindigt in Agadir. Het is ook mogelijk om de reis te eindigen in Marrakech.

Op dag 7 van het dagprogramma rijden we dan vanaf Taroudant richting Marrakech.

INCLUSIEF

 • Transfers

 • Airconditioned privé vervoer

 • Engels sprekende privé chauffeur

 • Benzine

 • 4 overnachtingen op basis van half pension

 • 1 overnachting op basis van logies/ontbijt

 • Overnachting in ons Royal Oasis Camp met dromedaristocht, diner, kampvuur en Berber muziek

EXCLUSIEF

 • Vliegtickets

 • Lunches en dranken

 • Fooien

 • Uitgaven van persoonlijke aard

 • Eventuele toegangsprijzen bezienswaardigheden

 • Verzekeringen

Reisvoorstel aanvragen