3-daagse rondreis Marrakech

Deze korte rondreis vanuit Marrakech is zeer gevarieerd, waardoor u ondanks de duur, veel indrukken zult opdoen. De rondreis gaat door het Hoge Atlasgebergte en over de hoogste pas van Marokko. U bezoekt Kasbah’s, reist door valleien en kloven en maakt een rit op de rug van een dromedaris door de zandduinen van de Sahara met als afsluiting een overnachting in de woestijn.

Berber-tentenkamp

Dag 1: Marrakech –  Ait Ben haddou – Dadèskloof

Vanuit Marrakech rijden wij richting Ouarzazate, de poort naar de woestijn. De route kronkelt zich door een mooi landschap en Berber dorpjes via de Tizi-’n-Tichka pas over het Hoge Atlasgebergte. Het is de hoogste weg In Marokko, waarvan de pas het hoogste punt is, 2260 m hoog. Wij bezoeken de beroemde Ait Ben Haddou Kasbah. Dit is de grootste Kasbah in Marokko, tevens opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst en nog steeds de thuisbasis van veel Glauoi familieleden. Mogelijkheid voor een lunch in de Kasbah, waarna wij onze reis vervolgen richting de Dadèskloof. We rijden via Ouarzazate, ‘het Hollywood van Afrika’ over de ‘weg van de duizend Kasbahs’ voordat wij stoppen bij Kalaat M’Gouna, genaamd de ‘stad van de rozen’. Bekend door de vele rozenkwekerijen en het jaarlijkse rozenfestival tijdens de rozenoogst in mei. Uiteindelijk zullen we bij ons hotel/riad arriveren in het hart van de Dadèskloof. Overnachting en diner in het hotel/riad.

Kasbah Ait Ben Haddou Marokko

Dag 2: Dadèskloof – Todrakloof – Merzouga

Na het ontbijt in het hotel, rijden we terug door het dal naar de verbazingwekkende rotsformatie de ‘aaptenen’, en de nog bestaande 19e-eeuwse Kasbah van Ait Yul. Bij het verlaten van de Dadel vallei richting Tinghir en de Todra vallei zien we panoramische uitzichten op de oude lemen Berberdorpen, welke uitkijken op de vallei. Aangekomen bij de Todrakloof loop je onder de 300 meter hoge rode rots, waar veel rotsbeklimmers komen om hun favoriete sport te beoefenen. Verder naar Erfoud en richting de woestijn waar uw kameel op u wacht. U wordt verwelkomd met een glaasje muntthee en een woestijnsjaal voor de kamelenrit door de mysterieuze zandzee van de Erg Chebbi. Natuurlijk wordt u bij dit alles begeleid door een ervaren kamelengids. Hier zult u dineren en de nacht doorbrengen in een traditionele Berber nomadentent onder een wonderbaarlijke sterrenhemel.

Overnachting in woestijntent

Dag 3: Merzouga – Marrakech

Na het ontbijt vertrekt u voor een rustige kamelentocht terug naar de Auberge, ondertussen genietend van de unieke schoonheid van de  spectaculaire duinen van Erg Chebbi – steeds veranderend door het licht naarmate de dag vordert. Laat in de ochtend bent u terug in de Auberge en na een douche zullen we weer vertrekken naar Ouarzazate en Marrakech over de Tizi-‘n’-Tichka pas. In de avond bereiken wij Marrakech waar uw tour eindigt.