3-daagse rondreis Marrakech

3-daagse rondreis Marrakech

Deze korte 3-daagse rondreis vanuit Marrakech is zeer gevarieerd waardoor u, ondanks de duur van de rondreis, veel indrukken zult opdoen. De rondreis gaat door het Hoge Atlasgebergte en over de hoogste pas van Marokko. Je bezoekt Kasbah’s, reist door valleien en kloven en maakt bovendien een rit op de rug van een dromedaris door de zandduinen van de Sahara met als afsluiting een overnachting in de woestijn.
Toch een dagje langer? Kijk dan naar onze 4-daagse rondreis Marrakech of neem contact met ons op voor een reis op maat.

Dag 1: Marrakech –  Ait Ben haddou – Dadèskloof
Impressie 3-daagse rondreis Marrakech - Ait Ben Haddou - Todra - Boumalne

Op de eerste dag van deze 3-daagse rondreis rijden we vanuit Marrakech naar de Dadelkloof.
De route kronkelt zich door een mooi landschap en Berber dorpjes via de Tizi-’n-Tichka pas over het Hoge Atlasgebergte. Het is de hoogste weg in Marokko, waarvan de pas het hoogste punt is, 2260 m hoog.

Wij stoppen voor een bezoek aan de beroemde Ait Ben Haddou Kasbah.
Deze Kasbah is de grootste in Marokko en is opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst. Het is nog steeds de thuisbasis van veel Glauoi familieleden. Er wordt een mogelijkheid geboden voor een lunch in de Kasbah, waarna wij onze reis vervolgen richting Ouarzazate, de poort naar de woestijn en ook wel het ‘Hollywood van Afrika’ genoemd.
De route gaat over de ‘weg van de duizend Kasbahs’ en we passeren Kalaat M’Gouna, genaamd de ‘stad van de rozen’. Deze stad is bekend door de vele rozenkwekerijen en het jaarlijkse rozenfestival tijdens de rozenoogst in mei.

Uiteindelijk zullen we bij ons hotel/riad arriveren in het hart van de Dadèskloof. Overnachting en diner in het hotel/riad.

Dag 2: Dadèskloof – Todrakloof – Merzouga
Impressie 3-daagse rondreis Marrakech. Westijn - tentenkamp- Royal Oasis Camp

Na het ontbijt in het hotel, rijden we terug door het dal naar de verbazingwekkende rotsformatie de ‘aaptenen’ en de nog bestaande 19e-eeuwse Kasbah van Ait Yul.
Bij het verlaten van de Dadel vallei rijden we richting Tinghir en de Todra vallei terwijl we genieten van panoramische uitzichten op de oude lemen Berberdorpen. Aangekomen bij de Todrakloof loop je onder de 300 meter hoge rode rots, waar veel rotsbeklimmers komen om hun favoriete sport te beoefenen.

Verder naar Erfoud en vandaar rijden we de woestijn in tot we aan de rand van de gouden zandduinen stoppen. Daar waar de zandduinen beginnen wacht uw dromedaris voor tocht door mysterieuze zandzee van de Erg Chebbi. Natuurlijk wordt je bij dit alles begeleid door een ervaren dromedarisgids.

Na de dromedaristocht wordt je per 4×4 naar ons tentenkamp midden in de woestijn gebracht, waar je verwelkomd wordt met een glaasje muntthee. In de avond geniet je van het diner en verder maak je kennis met traditionele Berber muziek. Tenslotte overnacht je onder een wonderbaarlijke sterrenhemel in een luxe tent met goede bedden, toilet en douche.

Dag 3: Merzouga – Marrakech
Impressie 3-daagse rondreis Marrakech - Menara - paardenwagon - Djemaa El Fnaa plein - waterdrager

Na het luxueuze ontbijt vertrek je weer per 4×4 terug naar het begin van de zandduinen. Van waaruit wij de reis vervolgen via Ouarzazate richting Marrakech. Verder gaat de rit door het Hoge Atlasgebergte, waardoor we als laatste kunnen genieten van de mooie omgeving. In de middag of de avond zullen wij Marrakech bereiken en daarmee eindigt jouw 3-daagse rondreis Marrakech.