3-daagse rondreis Marrakech en woestijn

Onze 3-daagse rondreis vanuit Marrakech is zeer gevarieerd waardoor je, ondanks de duur van de rondreis, veel indrukken zult opdoen. De rondreis gaat door het Hoge Atlasgebergte en over de hoogste pas van Marokko. Je bezoekt Kasbah’s, reist door valleien en kloven en maakt een rit op de rug van een dromedaris door de zandduinen van de Sahara.  Bovendien beleef je een geweldige avond in de woestijn waar je geniet van een diner, muziek en een overnachting in een tent.

Toch een dagje langer? Kijk dan naar onze 4-daagse rondreis Marrakech of neem contact met ons op voor een reis op maat.

Prijsindicatie voor onze 3-daagse privé rondreis Marrakech

vanaf € 370,- p.p. bij 2 personen
vanaf € 280,- p.p. bij 4 personen

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen in jouw reisgezelschap. Of je nu alleen reist of met een groter gezelschap, wij doen je graag een reisvoorstel.

twee berber vrouwen zitten bij rivier in boumalne dadelkloof 3-daagse rondreis marrakech

Impressie 3-daagse rondreis Marrakech - Menara - paardenwagon - Djemaa El Fnaa plein - waterdrager

 • Je rijdt door het Atlasgebergte over de Tiz ’n Tizka pas. Dit is de hoogste pas van Marokko
 • Een bezoekje aan de beroemde Kasbah Ait Ben Haddou
 • Ontdekkingstocht door de Dadelkloof en de Todrakloof
 • Een dromedaristocht door de Saharawoestijn
 • Overnachting middenin de woestijn in een luxe tent met eigen toilet en douche
 • Genieten van een diner in ons tentenkamp met traditionele Berber muziek en kampvuur

Dag 1: Marrakech –  Ait Ben haddou – Dadelkloof

Op de eerste dag van deze 3-daagse rondreis rijden we vanuit Marrakech naar de Dadelkloof.
De route kronkelt zich door een mooi landschap en Berber dorpjes via de Tizi-’n-Tichka pas over het Hoge Atlasgebergte. Het is de hoogste weg in Marokko, waarvan de pas het hoogste punt is, 2260 m hoog.

Wij stoppen voor een bezoek aan de beroemde Ait Ben Haddou Kasbah.
Deze Kasbah is de grootste in Marokko en is opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst. Het is nog steeds de thuisbasis van veel Glauoi familieleden. Er wordt een mogelijkheid geboden voor een lunch in de Kasbah, waarna wij onze reis vervolgen richting Ouarzazate, de poort naar de woestijn en ook wel het ‘Hollywood van Afrika’ genoemd.
De route gaat over de ‘weg van de duizend Kasbahs’ en we passeren Kalaat M’Gouna, genaamd de ‘stad van de rozen’. Deze stad is bekend door de vele rozenkwekerijen en het jaarlijkse rozenfestival tijdens de rozenoogst in mei.

Uiteindelijk zullen we bij ons hotel/riad arriveren in het hart van de Dadèskloof. Overnachting en diner in het hotel/riad.

Dag 2: Dadelkloof – Todrakloof – Merzouga

Na het ontbijt in het hotel, rijden we terug door het dal naar de verbazingwekkende rotsformatie de ‘aaptenen’ en de nog bestaande 19e-eeuwse Kasbah van Ait Yul.
Bij het verlaten van de Dadel vallei rijden we richting Tinghir en de Todra vallei terwijl we genieten van panoramische uitzichten op de oude lemen Berberdorpen. Aangekomen bij de Todrakloof loop je onder de 300 meter hoge rode rots, waar veel rotsbeklimmers komen om hun favoriete sport te beoefenen.

Verder naar Erfoud en vandaar rijden we de woestijn in tot we aan de rand van de gouden zandduinen stoppen. Daar waar de zandduinen beginnen wacht uw dromedaris voor tocht door mysterieuze zandzee van de Erg Chebbi. Natuurlijk wordt je bij dit alles begeleid door een ervaren dromedarisgids.

Na de dromedaristocht wordt je per 4×4 naar ons tentenkamp midden in de woestijn gebracht, waar je verwelkomd wordt met een glaasje muntthee. In de avond geniet je van het diner en verder maak je kennis met traditionele Berber muziek. Tenslotte overnacht je onder een wonderbaarlijke sterrenhemel in een luxe tent met goede bedden, toilet en douche.

Dag 3: Merzouga – Marrakech

Na het luxueuze ontbijt vertrek je weer per 4×4 terug naar het begin van de zandduinen. Van waaruit wij de reis vervolgen via Ouarzazate richting Marrakech. Verder gaat de rit door het Hoge Atlasgebergte, waardoor we als laatste kunnen genieten van de mooie omgeving. In de middag of de avond zullen wij Marrakech bereiken en daarmee eindigt jouw 3-daagse rondreis Marrakech.

Prijsindicatie voor onze 3-daagse privé rondreis Marrakech

vanaf € 370,- p.p. bij 2 personen
vanaf € 280,- p.p. bij 4 personen

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen in jouw reisgezelschap. Graag doen wij jou een persoonlijk reisvoorstel gebaseerd op wensen en reisgezelschap.

Tijdens onze 3-daagse rondreis overnacht en diner je in de Dadelkloof in een kleinschalig en goed hotel in het midden van de Dadelkloof.
Op de tweede dag heb je de woestijnovernachting in ons luxe tentenkamp Royal Oasis.

INCLUSIEF

 • Airconditioned privé vervoer

 • Engels sprekende privé chauffeur

 • Benzine

 • Overnachting op basis van half pension

 • Overnachting in ons Royal Oasis Camp met diner, muziek en dromedaristocht

 • Transfers

EXCLUSIEF

 • Vliegtickets

 • Lunches en dranken

 • Fooien

 • Uitgaven van persoonlijke aard

 • Verzekeringen

Reisvoorstel aanvragen