Ons luxe en mooie tentenkamp in de Sahara woestijn is mede onderdeel van Saharaway Tours.
Royal Oasis Camp is niet zomaar een tentenkamp, het is meer dan dat, het is jouw huis in de oorverdovende stilte van de bijzondere wildernis van de woestijn. Het kamp ligt op een ruige en bijzondere plek in de Sahara woestijn aan de rand van ons palmenproject. Dit alles met respect voor de natuur eromheen.

Ons luxe tentenkamp in de Sahara woestijn

Het tentenkamp is voorzien van alle comfort dat je je kunt wensen in het midden van de woestijn. Er zijn 12 volledig ingerichte privé tenten met douche, toilet en wastafel.  De tenten zijn ingericht in Marokkaanse stijl en ademen de sfeer van het kleurrijke leven van Marokko.

Relax en ontdoe je van alle stress en geniet van het schitterende landschap om je heen, maar ook van de activiteiten. Elke avond ontmoet je de Berber bevolking om te luisteren naar de typische muziek van de lokale stam. Natuurlijk ontbreekt het kampvuur niet. Je zult verbaasd staan over de wonderbaarlijke sterrenhemel en misschien zie je zelfs de Milky Way.

ons luxe tentenkamp in de saharawoestijn

Ook de gastronomie is niet vergeten, het restaurant heeft een ruime keuze aan Marokkaanse gerechten met de typische smaak van het Oosten. Natuurlijk zijn er ook internationale gerechten beschikbaar, maar wel met een vleugje van Oosterse smaken.
Voor degenen met speciale eetwensen, zoals vegetarisch of allergeen voedsel, voldoen wij graag aan de gewenste behoefte.

Het Royal Oasis Camp een geweldige reizigers ervaring. Het is ook uitermate geschikt voor speciale gelegenheden zoals een huwelijksreis of een intiem feestje.

Een verblijf in ons luxe tentenkamp in de Sahara woestijn kan afzonderlijk geboekt worden, maar is ook inbegrepen in diverse van onze voorbeeldreizen zoals onze reizen vanuit Marrakech

Natuurlijk kan een verblijf ook worden opgenomen in het programma van een op maat gemaakte reis.

Duurzaamheid en ons tentenkamp

Wij hechten grote waarde aan het milieu en zijn ons ervan bewust dat de Sahara woestijn een heel bijzondere plek op aarde is. De liefde voor de woestijn zit immers in de genen van ons Berber team.

In de woestijn is de zon natuurlijk een overgroot deel van het jaar aanwezig. Ons tentenkamp maakt daarom gebruik van zonne-energie voor het opladen van batterijen en de lampen die het kamp in de avond romantisch en sfeervol verlichten. De verlichting in de tenten wordt ook op dezelfde manier voorzien.

Het gebruik van plastic wordt zoveel mogelijk vermeden, alleen als het niet anders kan vanuit het oogpunt van hygiëne zullen wij met mate plastic gebruiken. Ons voedsel is onbewerkt, groenten en fruit komen van de lokale markt. Het vlees komt van de lokale slager en poelier, het brood is afkomstig van de lokale bakker.

Ons palmen project

Naast het tentenkamp ligt het palmenproject. Er zijn dadelpalmen geplant waarvan de toekomstige oogst bedoeld is om de rondtrekkende nomaden en andere bewoners in de omgeving van voedsel te voorzien. Langzaam maar zeker groeien de palmen en sommigen dragen al vruchten. Wil je ons project steunen, kun je een palmboom doneren en lever je een bijdrage aan het leven in de woestijn.

ons luxe tentenkamp in de sahara woestijn