4- daagse rondreis Marrakech

Prijsindicatie voor onze 4-daagse privé rondreis Marrakech

vanaf € 460,- p.p. bij 2 personen
vanaf € 340,- p.p. bij 4 personen

Impressie 4-daagse rondreis Marrakech - - kamelentocht - woestijnvosje - zonsondergang

Tijdens deze 4-daagse Marrakech rondreis zul je, net als de 3-daagse rondreis vanuit Marrakech, veel te zien krijgen van het mooie Marokko. Ook de dromedaristocht en de overnachting in ons tentenkamp in de woestijn staan op het programma. De reis heeft een extra dag en je zult dan diverse traditionele Marokkaanse stadjes bezoeken, waaronder Rissani met de plaatselijke ezelmarkt.

Impressie 4-daagse rondreis Marrakech - -Boumalne Dades - Todra - woestijn en kameel - tentenkamp

 • Een mooie reis door het Atlasgebergte en over de hoogste bergpas van Marokko, de Tizi ’n Tizka pas
 • Je brengt een bezoekje aan de Kasbah Ait Ben Haddou
 • Genieten van de panoramische uitzichten tijdens de rit door de Dadelkloof
 • Je loopt onder een 300 meter hoge rots in de Todrakloof
 • Ontmoet je dromedaris voor een tocht door de gouden zandduinen van de Erg Chebbi woestijn
 • Een rit door de woestijn per 4 x 4 naar ons tentenkamp middenin de Sahara
 • Diner en overnachting in een luxe tent met eigen toilet, wastafel en douche
 • Een kennismaking met traditionele Berber muziek bij een kampvuur
 • Ouarzazate, het Hollywood van Marokko

Dag 1: Marrakech – Ait Ben haddou – Dadelkloof

Vandaag verlaat je de drukte van Marrakech en we rijden door het mooie Atlasgebergte richting de Dadelkloof.
Onze route kronkelt zich door een mooi landschap via de Tizi-’n-Tichka pas over het Hoge Atlasgebergte. Het is de hoogste weg in Marokko, waarvan de pas het hoogste punt is, 2260 m hoog. Onderweg zien wij kleine Berberdorpjes en de lokale bevolking tijdens hun dagelijkse werkzaamheden.

Wij bezoeken de beroemde kasbah van Ait Ben Haddou, de grootste kasbah in Marokko. Tevens opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst en nog steeds de thuisbasis van veel Glauoi familieleden. Mogelijkheid voor een lunch in de Kasbah, waarna wij onze reis vervolgen richting Boumalne Dades.

We rijden over de ‘weg van de duizend Kasbah’s’ en passeren Ouarzazate, ‘het Hollywood van Afrika’ Ouarzazate is tevens de poort naar de woestijn.
De reis gaat verder via Kalaat M’Gouna, bekend door de vele rozenkwekerijen. Ook het jaarlijkse festival tijdens de rozenoogst in mei trekt veel bezoekers, waardoor de stad de bijnaam ‘stad van de rozen’ heeft gekregen.

Uiteindelijk zullen we bij ons hotel/Riad arriveren in het hart van de Dadelkloof. Overnachting en diner in het hotel/Riad

Dag 2: Dadelkloof – Todrakloof – Merzouga

Na het ontbijt in het hotel, rijden we terug door het dal naar de verbazingwekkende rotsformatie “de aaptenen” en de nog bestaande 19e-eeuwse Kasbah van Ait Yul. Bij het verlaten van de Dadel vallei richting Tinrghir en de Todra vallei zien we prachtige uitzichten op de oude lemen Berberdorpen, welke uitkijken op de vallei. Aangekomen bij de Todrakloof loop je onder de 300 meter hoge rode rots. Hier beoefenen veel rots beklimmers hun favoriete sport.

Verder naar Erfoud en de woestijn in tot we stoppen aan de rand van de gouden zandduinen. En daar wacht uw dromedaris voor een tocht door de mysterieuze zandzee van de Erg Chebbi, dit onder begeleiding van een ervaren Berber gids.

Na de tocht wordt je per 4×4 naar ons luxueuze tentenkamp Royal Oasis in de wildernis van de Sahara woestijn gebracht. Je wordt daar verwelkomd met een glaasje muntthee. De tenten in ons kamp beschikken over goede bedden, toilet, wastafel en douche. Hier zul je overnachten, dineren en genieten van traditionele Berber muziek. Dit alles rond het kampvuur onder een wonderbaarlijke sterrenhemel.

Dag 3: Merzouga – Ouarzazate

Na het luxueuze ontbijt vertrek je per 4×4 voor het vervolg van jouw rondreis. Intussen kun je nog een keer genieten van de unieke schoonheid van de Erg Chebbi woestijn, alvorens wij aan het begin van de zandduinen stoppen.
Vandaar vertrekken we richting Rissani, eens genaamd Sijilmassa. Deze plaats is het fundament van de Alaouite dynastie, de huidige regerende familie. Daarnaast is het een erg traditionele Marokkaanse stad, waar de meeste vrouwen gesluierd zijn en de mannen kappen dragen.

We vervolgen onze weg richting Agdez.
De route gaat via Alnif en Tazarine, vervolgens arriveren we bij de fascinerende Draa-vallei en ons hotel/Riad in Ouarzazate. Hier wordt je verwelkomd voor het diner en de overnachting.

Dag 4: Ouarzazate – Marrakech

Na het ontbijt, beginnen we aan onze terugreis naar Marrakech via Ouarzazate. Terwijl wij onze weg vervolgen is het volop genieten van van panoramische uitzichten en maanachtige landschappen. Deze staan in contrast met de Berber dorpjes en het Saghro gebergte. Vandaar dat dit gebied een populair decor is geweest voor diverse Hollywood films, zoals Jewel of the Nile en Game of Thrones. Onze reis gaat verder over de Tizi-‘n’-Tichka pas (2260 m) en door de Hoge Atlas. In de avond bereiken wij Marrakech waar jouw 4-daagse rondreis Marrakech eindigt.

Prijsindicatie voor onze 4-daagse privé rondreis Marrakech
vanaf € 460,- p.p. bij 2 personen
vanaf € 340,- p.p. bij 4 personen

Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan op basis van de samenstelling van jouw reisgezelschap.

Onze accommodaties tijdens onze 4-daagse rondreis vanuit Marrakech zijn gevarieerd.
Tijdens de eerste overnachting slaap en diner je in een kleinschalig lokaal hotel in de Dadelkloof.
Op dag twee van de reis dineer en overnacht je in ons luxe Royal Oasis Camp middenin de Erg Chebbi woestijn.
De derde overnachting zal zijn in een Riad in Ouarzazate.

Alle accommodaties zijn zorgvuldig door ons uitgekozen en behoren tot onze vaste lokale partners.

INCLUSIEF

 • Airconditioned privé vervoer

 • Engels sprekende privé chauffeur

 • Benzine

 • 2 overnachtingen op basis van half pension

 • 1 overnachting in ons Royal Oasis Camp met dromedaristocht, diner en muziek

 • Transfers

EXCLUSIEF

 • Vliegtickets

 • Lunches en dranken

 • Fooien

 • Uitgaven van persoonlijke aard

 • Verzekeringen

Reisvoorstel aanvragen