4-daagse Marrakech rondreis

Tijdens deze Marrakech rondreis zult u, net als de 3-daagse rondreis, veel te zien krijgen van het mooie Marokko. Ook de dromedaristocht en overnachting in de woestijn staan op het programma. De reis heeft een extra dag en u zult dan diverse traditionele Marokkaanse stadjes bezoeken, waaronder Rissani met de plaatselijke ezelmarkt.

koperslagers

 

Dag 1: Marrakech –  Ait Ben haddou – Dadèskloof

Vanuit Marrakech rijden wij richting Ouarzazate, de poort naar de woestijn. De route kronkelt zich door een mooi landschap en Berber dorpjes via de Tizi-’n-Tichka pas over het Hoge Atlasgebergte. Het is de hoogste weg In Marokko, waarvan de pas het hoogste punt is, 2260 m hoog. Wij bezoeken de beroemde Ait Ben Haddou Kasbah, de grootste Kasbah in Marokko, tevens opgenomen in de Unesco werelderfgoedlijst  en nog steeds de thuisbasis van veel Glauoi familieleden. Mogelijkheid voor een lunch in de Kasbah, waarna wij onze reis vervolgen richting de Dadèskloof. We rijden via Ouarzazate, ‘het Hollywood van Afrika’ over de ‘weg van de duizend Kasbahs’ voordat wij stoppen bij Kalaat M’Gouna, genaamd de ‘stad van de rozen’, bekend door de vele rozenkwekerijen en het jaarlijkse festival tijdens de rozenoogst in mei. Uiteindelijk zullen we bij ons hotel/Riad arriveren in het hart van de Dadèskloof. Overnachting in het Hotel/Riad

Tiz nTicka pas Marokko

Dag 2: Dadèskloof – Todrakloof – Merzouga

Na het ontbijt in het hotel, rijden we terug door het dal naar de verbazingwekkende rotsformatie “de aap tenen”, en de nog bestaande 19e-eeuwse Kasbah van Ait Yul. Bij het verlaten van de Dadel vallei richting Tinrghir en de Todra vallei zien we panoramische uitzichten op de oude lemen Berberdorpen, welke uitkijken op de vallei. Aangekomen bij de Todrakloof loop je onder de 300 meter hoge rode rots, waar veel rotsbeklimmers komen om hun favoriete sport te beoefenen. Verder naar Erfoud en richting de woestijn alwaar uw kameel op u wacht. U wordt verwelkomd met een glaasje muntthee en een woestijnsjaal voor de kamelenrit door de mysterieuze zandzee van de Erg Chebbi. Natuurlijk wordt u bij dit alles begeleid door een ervaren kamelengids. Hier zult u dineren en de nacht doorbrengen onder de sterren in een traditionele Berber nomadentent.

Woestijntocht op dromedaris

Dag 3: Merzouga – Ouarzazate

Na het ontbijt vertrekt u voor een rustige kamelentocht terug naar de auberge, ondertussen genietend van de unieke schoonheid van de  spectaculaire duinen van Erg Chebbi – steeds veranderend door het licht naarmate de dag vordert. Laat in de ochtend bent u terug in de auberge en na een douche vertrekken we richting Rissani – eens Sijilmassa – het fundament van de Alaouite dynastie, de huidige regerende familie. Dit is een erg traditionele Marokkaanse stad, waar de meeste vrouwen gesluierd zijn en de mannen kappen dragen. We vervolgen onze weg richting Agdez, via Alnif en Tazarine, voordat we bij de fascinerende Draa-vallei  en onze Kasbah/Riad in Ouarzazate arriveren voor de overnachting en het diner.

Ezelmarkt Rissani

Dag 4: Ouarzazate – Marrakech

Na een luxueus ontbijt, beginnen we aan onze terugreis naar Marrakech via Ouarzazate. We genieten van de panoramische uitzichten en maanachtige landschappen welke in contrast staan met de Berber dorpjes en het Saghro gebergte. Dit gebied is een populair decor geweest voor diverse Hollywood films, waaronder Jewel of the Nile en Game of Thrones.  Onze reis gaat verder over de Tizi-‘n’-Tichka pas (2260 m) en de Hoge Atlas. In de avond bereiken wij Marrakech waar uw tour eindigt.