4-daagse rondreis Agadir

Tijdens onze 4-daagse rondreis Agadir ontdek je de diversiteit van Marokko. Je maakt niet alleen kennis met authentiek Marokko, maar ook ervaar je  cultuur en historie. Je wandelt door middeleeuwse stadjes en Kasbah’s en bezoekt een tapijtweverij. Hier weven de Berber vrouwen tapijten volgens eeuwenoude traditie. En niet te vergeten, je maakt ook een overnachting in een nomadentent en kamelentocht in de Sahara woestijn.

Prijsindicatie voor onze 4- daagse privé rondreis Agadir

vanaf € 510,- p.p. bij 2 personen
vanaf € 365,- p.p. bij 4 personen

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen in jouw reisgezelschap. Reis je alleen of met een groter gezelschap? 
Wij doen je graag een geheel vrijblijvend reisvoorstel op maat.

 

4-daagse rondreis Agadir, collage Atlas, saffraan, tapijtweverij en Taroudant

 

 

Dag 1: Agadir – Taroudant – Taliouine

 

In de ochtend vertrekken wij vanuit Agadir richting het stadje Taroudant. Het is de oudste koninklijke stad met een geheel eigen authentiek karakter en niet bekend bij het massatoerisme. Je waant je terug in de Middeleeuwen, het is een oase van rust. Binnen de 16e eeuwse stadsmuren vind je het paleis van de Pacha van Taroudant. Het stadje staat sinds 2006 op de Unesco Wereld Erfgoedlijst. Hierna zullen wij in de middag arriveren bij het oude Berber stadje Taliouine, gelegen in het Anti Atlas gebergte. Dit stadje kent ook een rijke historie en heeft een mooie Kasbah, die helaas langzaam aan het afbrokkelen is. Taliouine staat bekend door de productie van saffraan. Want men produceert hier ongeveer 7000 pond saffraan per jaar. Zie ook leuke info op Blogspot over veelzijdig Marokko In Taliouine hebben wij het diner en onze overnachting.

 

Dag 2: Taliouine – Taznakt – Foum Zguid – Erg Chegaga

 

Na een traditioneel ontbijt vervolgen wij onze route richting het stadje van Taznakt, om uiteindelijk te arriveren in Foum Zguid. Taznakt was vroeger een belangrijk punt voor de karavaanroutes en is daardoor het centrum van de tapijtweverij. Ds zullen wij natuurlijk een coöperatie van Berber tapijten bezoeken. De tapijten worden gemaakt door Berber vrouwen uit de omliggende Berber dorpjes. Tenslotte arriveren wij in de middag bij Erg Chegaga, één van de twee belangrijkste duinen van de Sahara.  Hier gaat u voor een memorabele woestijnervaring  een dromedaristocht maken, waarna u dineert en overnacht in een tent in de woestijn. In de avond zal traditionele Sahrawi muziek worden gespeeld.

 

Dag 3: Erg Chegaga – M’hamid – Zagora – Ouarzazate

 

In de ochtend arriveren wij in M’hamid, ‘de poort van de woestijn” met een korte kamelentocht in de woestijn. De lunch kan worden gebruikt in Zagora en er is een bezoek aan de Qur’anic bibliotheek van Tamagroute. Daarna vervolgen we onze route via Agdez, richting de Vallei van de Draa. Daar zullen wij diner en overnachting hebben in een Riad van de oudste Kasbah van de Vallei, de Kasbah van Tamnougalt.

 

Dag 4: Ouarzazate – Ait Ben Haddou – Agadir of Marrakech

 

4-daagse rondreis Agadir, colllage kasbah, Ait Ben Haddou, geiten in boom, souk

 

In de ochtend zullen wij vertrekken van Ouarzazate richting Agdez, na de lunch bezoeken wij de Kasbah van Ait Ben Haddou. Deze oude Berber Kasbah is gelegen op een afstand van 30 km van Ouarzazate en is onder bescherming geplaatst van de Unesco Wereld Erfgoedlijst, waardoor de architectuur en de sfeer intact zijn gebleven. Naar keuze keren wij in de avond terug in Agadir of Marrakech en eindigt de rondreis Agadir.

 

INCLUSIEF

 • Transfers
 • Airconditioned privé vervoer
 • Engels sprekende privé chauffeur gedurende de hele reis
 • Benzine
 • 2 x overnachting op basis van half pension

 • 1 x overnachting in de Erg Chegaga woestijn met dromedaristocht, diner en muziek

EXCLUSIEF

 • Vliegtickets
 • Lunches en dranken
 • Fooien
 • Eventuele toegangsprijzen bezienswaardigheden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Verzekeringen