Ait Ben Haddou

ait ben haddou

Onze excursie naar Kasbah Ait Ben Haddou voert ons door het Atlasgebergte via een indrukwekkende bergweg. We slingeren door schilderachtige valleien en langs Berber dorpjes. Langs de weg zien we tal van kleine stalletjes met halfedelstenen en fossielen. Uiteindelijk rijden we over de Tizi n‘Tichka, de hoogste bergpas van het Atlasgebergte, 2260 m. De toppen van het indrukwekkende gebergte zijn bedekt met sneeuw van november tot april. Als we verder rijden richting het zuiden, dan ontstaat langzaam een ander semi-woestijn landschap.

Langs de rivier, op weg naar Ouarzazate, staan de kasbah’s en kleine huizen van modder en stro in schril contrast met de smaragdgroene velden rondom. De garnizoensplaats Ouarzazate is gesticht door de Fransen en ligt aan de rand van de Sahara woestijn. En een bezoekje aan de stad is de moeite waard. Hier vinden we de voormalige residentie van de Pacha El Glaoui en de kasbah van Ait Taourirt. Kasbah Taourirt is één van de meest interessante kasbah’s van Marokko.

Bovendien zijn in Ouarzazate diverse beroemde filmstudio’s gevestigd. Enkele van de meest bekende films zijn hier opgenomen, waaronder ‘The Gladiator’, ‘Lawrence of Arabia’ en meer recent ‘Game of Thrones’. Vlakbij Ouarzazate bevindt zich de prachtige kasbah van Ait Ben Haddou, een oud pittoresk vestingdorpje. Dit dorp staat op de Unesco Wereld Erfgoedlijst en is beschouwd als een van de mooiste van Marokko. Ait Ben Haddou verkeert nog in redelijke staat en herbergt dan ook nog steeds bewoners.

man met ezel met kasbah ait ben haddou op de achtergrond en uitzicht op de kasbah

INCLUSIEF

  • Airconditioned privé vervoer

  • Engels sprekende privé chauffeur

  • Benzine

EXCLUSIEF

  • Lunches en diners

  • Drankjes

  • Fooien

  • Uitgaven van persoonlijke aard