Is het veilig om door Marokko te reizen als vrouw? Deze vraag krijgen wij regelmatig.
Daarom hebben wij wat persoonlijke insidertips voor jullie op een rijtje gezet.

Wij zijn er trots op dat Saharaway zich al jaren mag verheugen in een grote belangstelling van solo reizende vrouwen of groepen vrouwen. Saharaway heeft onze vrouwelijke gasten al menige keren veilig en betrouwbaar begeleidt tijdens hun privé reis door Marokko.

Daardoor weten wij dat het voor veel vrouwen een drempel is om alleen of met een groep vrouwen een reis door Marokko te plannen. Marokko heeft nu eenmaal een andere cultuur. Een land met eigen wetten, regels en gebruiken. Deze kunnen op sommige vlakken heel anders zijn dan in Nederland. Dus de vraag of het veilig is om als vrouw (solo of in groepsverband) te reizen door Marokko, is voor ons een logische vraag.

Voorkomen is beter dan genezen, onze insidertips!

Je kunt als vrouw veilig door Marokko reizen, onveilig is het zeker niet. Maar aan het veilige gevoel zul je zelf ook moeten bijdragen. Voorkom misverstanden door je aan te passen aan de cultuur. Immers, voorkomen is beter dan genezen. Hoe? Hieronder vind je onze persoonlijke insidertips.

Tip 1 : Bereid je goed voor.

vrouw bereid reis voor, leest en pakt koffer in

Daar valt en staat alles mee. Weet wat je kunt verwachten. Realiseer je dat wat voor ons normaal is , voor anderen heel open overkomt. Pas dus je eigen gedrag aan, zodat er geen vervelende misverstanden ontstaan. Een leuke lach, een open blik en een te gezellig praatje kan een bepaalde indruk wekken. En we willen geen ongewenste avances, toch?

Tip 2 : Toch ongewenste avances?

Maar heb je desondanks toch te maken met ongewenste avances? Negeer dit dan, loop door of ga een winkel in. Wees alert en toon geen onzekerheid. Geef duidelijk aan dat je geen interesse hebt.

Tip 3 : Hou rekening met de keuze van je kleding.

Respecteer de cultuur van het land. In de steden zijn de normen zeker anders dan in kleine dorpjes op het platteland. Daar is men traditioneler. Sexy korte broekjes of rokjes kun je beter thuis laten. Veiliger zijn rokjes en jukjes tot de knie of over de knie. Topjes zonder mouwen kun je dragen, maar zorg dat ze niet te laag zijn uitgesneden. En in jouw koffer mag een sjaal absoluut niet ontbreken. Hier kun je je schouders mee bedekken als het nodig is, bijvoorbeeld tijdens het bezoek aan een Moskee of een andere bezienswaardigheid. Daar worden onbedekte knieën en schouders niet gewaardeerd. Verder vermijdt je onveilige situaties als je geen dure sieraden, horloges en merkkleding draagt.

Tip 4 : Draag een trouwring!

We weten het, het zou niet zo moeten zijn, maar het dragen van een (trouw)ring helpt tegen ongewenste avances. Want het is vaak een indirecte aanzet tot respect.

Tip 5 : Wandel niet in afgelegen wijken en gebieden, zeker niet als het donker is.

donker steegje met silhouet man

 

In de medina’s van toeristische steden zoals Fez en Marrakech is het erg lastig om je hotel te vinden. Omdat de straatjes en steegjes waar jouw hotel of Riad zich bevindt per definitie niet bereikbaar zijn met de auto, zul je lopend jouw bestemming moeten bereiken. Kom je in de avond aan in één van deze steden? Regel dan met je hotel/riad dat ze je ophalen en begeleiden. In de avonden is het rustig in de steegjes van de medina en men zal proberen om je op een opdringende manier de weg te wijzen. Veelal vraagt men er dan achteraf geld voor. Dat kan intimiderend aanvoelen. Het hoeft niet perse onveilig te zijn, maar het voelt niet goed. Ook hiervoor geldt, neem geen risico en voorkom dit soort situaties.
Trouwens, wist je dat wij de transfers van en naar vliegveld/hotel/riad als service aanbieden bij het boeken van een rondreis? Dus kom je altijd veilig aan op jouw bestemming!

Tip 6 : Kies voor 100% privé begeleiding en vervoer.

Informeer bij een organisatie met gidsen en chauffeurs die gewend zijn om vrouwen te begeleiden. De chauffeurs/gidsen van het Saharaway Team in Marokko zijn zeer kundig en betrouwbaar. Al jaren begeleiden zij reislustige vrouwen. Onze mannen creëren ook veiligheid omdat jij dan al in het gezelschap van een man bent. Eventueel is het mogelijk dat er vrouwelijke begeleiding mee reist.

Tip 7 : Kies vooral in de woestijn een betrouwbaar en veilig tentenkamp.

De verhalen die je leest in reviews zijn vaak horrorverhalen. Bij ons niet, wij hebben ons eigen veilige tentenkamp in de Sahara woestijn. Met tenten die op slot kunnen en eigen sanitair, zodat je niet midden in de nacht in het donker je weg naar het toilet hoeft te zoeken.

Hebben wij je op weg geholpen? Zijn jouw vragen beantwoord en heb je zin om een veilige privéreis door Marokko te boeken?

Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor een geheel vrijblijvend reisvoorstel gepersonaliseerd naar jouw eigen wensen.

Solo reizigster, collega’s, vriendinnen groepen,  familie-uitjes of bijvoorbeeld yoga/ teambuilding , wij zorgen voor een mooie en veilige reis.

Tot slot nog enige reviews op Tripadvisor van onze vrouwelijke gasten:

“Als je met een prive gids reist wordt je nergens lastig gevallen. We hebben ons dan ook geen moment onveilig gevoeld.
We hopen in de toekomst nog eens een rondreis te mogen boeken met Saharaway!”

“Wij zijn 2 meiden van begin 30 die graag naar Marokko wilden maar dit wordt in Nederland door iedereen afgeraden. Saharaway Tours heeft ons weten te overtuigen om toch te gaan. En ik ben blij dat we het een keer gezien hebben. Bedankt voor onze veilige en gezellige reis!”

“Een fantastische reis met 7 vriendinnen: geheel op maat gemaakt Kortom: smaakt naar meer. Ik geniet nog enorm na. Dank voor jullie mooie reis!”