Ontdek Marokko met onze 12- daagse rondreis Marrakech

Prijsindicatie voor onze 12-daagse privé rondreis Marrakech

vanaf € 966,- p.p. bij 2 personen
vanaf € 721,- p.p. bij 4 personen

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen in jouw reisgezelschap. Of je nu alleen reist of met een groter gezelschap, wij doen je graag een persoonlijk reisvoorstel.

zwaaiende mensen tijdens kamelentocht 12-daagse rondreis marrakech

Onze 12-daagse rondreis Marrakech heeft alles in zich. Het reisschema is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld een avontuurlijke woestijntocht met overnachting in de Sahara, traditionele Kasbah’s, mooie valleien. Maar ook rustige dagen om lekker te relaxen in de woestijn. Het is een prachtige reis met veel mogelijkheden. Maar wil je bijvoorbeeld meer tijd in Marrakech? Ook deze reis kan worden aangepast aan je eigen wensen.  Neem contact met ons op, samen met jou maken wij jouw droomreis door Marokko!

 • Verblijf in de Rozenvallei
 • Ontmoeting met Nomaden
 • Een mooie rit door de Dadelvallei met de rotsformatie de ‘aaptenen’
 • Todrakloof met 300 meter hoge rots
 • Dromedaristocht door Saharawoestijn onder begeleiding van een ervaren ‘kamelengids’
 • Diner en overnachting in ons Royal Oasis Camp
 • Traditionele Berber muziek bij het kampvuur
 • Kennismaking met de Gnawa bevolking en hun muziek
 • Relaxdag in een hotel in de woestijn
 • Ouarzazate, ook wel bekend als het ‘Hollywood van Marokko’
 • Het kustplaatsje Essaouira met de charmantste Medina van Marokko
 • Marrakech

Dagprogramma 12-daagse rondreis vanuit Marrakech

Dag 1: Marrakech

Na jouw aankomst op het vliegveld van Marrakech zorgen wij voor de transfer naar je hotel/Riad in Marrakech. Afhankelijk van de aankomsttijd heb je de mogelijkheid om Marrakech te gaan verkennen. Duik vervolgens onder in de wereld van waarzeggers, slangenbezweerders en Berber en Gnawa muzikanten op het beroemde Djemaa el Fnaa plein. Overnachting en ontbijt in hotel of Riad

Dag 2: Marrakech –Ait Ben Haddou – Rozenvallei

Na het ontbijt in het hotel ontsnappen we aan de hectiek van Marrakech. We rijden door het Hoge Atlasgebergte en over de hoge Tizi ’n Tichka pas richting de UNESCO Kasbah van Ait Ben Haddou. Onderweg genietend van vergezichten, valleien en uitzichten op Berber dorpjes. We stoppen voor een bezoek aan deze mooie Kasbah. Gelegenheid tot een lunch in Ouarzazate. Na de lunch vervolgen we onze route naar de Rozenvallei. Diner en overnachting in hotel/Riad

Dag 3: Rozenvallei – Dadelkloof

We beginnen de derde dag van onze 12-daagse rondreis Marrakech met een rustig ontbijt. Hierna vertrekken we naar de Dadelkloof. Vandaag heb je alle tijd om onderweg het mooie Atlasgebergte met zijn mooie kleurschakeringen te ontdekken. We stoppen voor een ontmoeting met Nomaden en volgen de rivier verder naar de Dadelkloof. Diner en overnachting in een hotel/Riad in de Dadelkloof.

Dag 4: Dadelkloof – Todrakloof – Erg Chebbi

Na het ontbijt beginnen we aan onze tocht naar de Todrakloof. We bezoeken de kloof en gaan verder naar Merzouga en de Erg Chebbi zandduinen. Onderweg tijd voor een lunch. Vanaf Erfoud ervaar je het eerste contact met de woestijn, want we rijden door de woestijn richting het begin van de gouden zandduinen. Daar wacht namelijk je dromedaris voor een tocht door de overweldigend mooie zandzee van de Saharawoestijn. Uiteraard zal een ervaren woestijngids je begeleiden.

Na de tocht neem je afscheid van de dromedaris en wordt je per 4×4 naar ons tentenkamp midden in de woestijn gebracht. Ons team verwelkomt je daar met een glaasje muntthee. Hierna word je naar jouw tent gebracht. Onze tenten hebben goede bedden, toilet en een douche. In de avond geniet je van een diner waarna je kennis maakt met traditionele Berber muziek. Natuurlijk bij een kampvuur onder een hemel bezaaid met sterren. En na deze onvergetelijke ervaring ga je heerlijk slapen in de oorverdovende stilte van de woestijn.

Dag 5: Erg Chebbi

Vandaag start de dag uiteraard met een uitgebreid ontbijt. Daarna laten we je kennis maken met de woestijn en omgeving. Een rustige dag met een cultureel tintje. Je ontmoet de Gnawa bevolking met hun traditionele muziek. En verder is er onderweg gelegenheid tot een lunch. Het is een onvergetelijke ervaring om de woestijnsfeer te ontdekken met onze gidsen die de weg in de woestijn op hun duimpje kennen. Het is immers hun thuis! Overnachting en diner in hotel/Riad in de woestijn.

Dag 6: Sahara Erg Chebbi woestijn

Ontbijt in het hotel en verder kan je de dag rustig doorbrengen naar eigen inzicht. Lekker relaxen of optioneel en in overleg kiezen voor activiteiten. Overnachting en diner in hotel/Riad in de woestijn.

Dag 7: Erg Chebbi – Rissani – Alnif – Tazarine – Draa vallei – Agdz – Ouarzazate

Ontbijt en vertrek richting de palm plantages van Tafilalet. De route gaat via Rissani, de oude Alaouite Sahara hoofdstad van de vroegere Alaouite Sultans. Verder naar Alnif, waar de lunch kan worden gebruikt. Via de Tazzarine Oase gaan we naar N’kob. We rijden door richting Ouarzazate. Onderweg passeren we de Draavallei, het Berber dorp Agdz en de hoge passage van Ait Saoun op 1660 meter hoogte. We stoppen in Ouarzazate voor diner en overnachting in een hotel/Riad.

Dag 8: Ouarzazate – Marrakech

Na het ontbijt starten we de dag met een (optioneel) bezoek aan de beroemde film studio’s, waarna we op weg gaan richting Marrakech. Onderweg zullen wij stoppen voor een lunch in het Hoge Atlas gebergte. Verder Rijdend door dit gebergte gaan we over de Tizi n’Tichka pas en zullen in de loop van de middag Marrakech bereiken. Overnachting en ontbijt in een hotel/Riad

Dag 9: Marrakech – Essaouira

Na het ontbijt gaan we op weg naar Essaouira, een stadje aan de Atlantische kust. Essaouira ligt op ongeveer twee uur rijden vanuit Marrakech. Het stadje is bekend om zijn strand, de authentieke vissershaven en de bewerking van Thuja hout. Daarbij heeft Essaouira één van de meest charmante Medina’s van Marokko. Overnachting met ontbijt in hotel/Riad

Dag 10: Essaouira

Ontbijten en dan een dagje relaxen in Essaouira. Deze dag kun je naar eigen idee inrichten. Het levendige stadje biedt genoeg om te zien en te beleven. Bezoekje aan de Hamman, dagje strand, slenteren door het stadje. Geniet van dit bijzondere stadje op je eigen manier. Overnachting en ontbijt in hotel/Riad

Dag 11: Essaouira – Marrakech

Rustig opstaan en ontbijten. Daarna gaan we ons langzaam klaarmaken voor vertrek richting Marrakech. In de middag komen we weer aan in Marrakech, waar we je afzetten bij jouw hotel/riad. Je hebt de verdere dag geheel tot jouw eigen beschikking om Marrakech te verkennen. Overnachting en ontbijt in hotel/Riad

Dag 12: Marrakech – transfer vliegveld

Ontbijt en uitchecken. Afhankelijk van jouw vluchtschema heb je misschien nog tijd voor wat laatste inkopen in de souk. Of een laatste wandelingetje door de stad, voordat wij je naar het vliegveld van Marrakech brengen voor jouw vlucht terug naar huis.

Prijsindicatie voor onze 12-daagse privé rondreis Marrakech

vanaf € 966,- p.p. bij 2 personen
vanaf € 721,- p.p. bij 4 personen

Prijzen zijn afhankelijk van het aantal personen in jouw eigen reisgezelschap. Vraag geheel vrijblijvend en gratis een persoonlijk reisvoorstel!

De voorgestelde accommodaties tijdens deze reis zijn door ons geselecteerd op basis van onze ervaring . Het zijn onze lokale en vertrouwde partners, veelal familiebedrijfjes.
In deze gezellige kleinschalige hotels en traditionele riads kom je direct in contact met de lokale bevolking.

 

Vanwege de reisduur van deze 12-daagse rondreis vanuit Marrakech zijn aanpassingen makkelijk in te passen.
Wij hebben de reis samengesteld met een relax dag in de woestijn en een excursie naar het bijzondere Essaouira. Maar natuurlijk is ook deze reis aan te passen aan jouw persoonlijke wensen.

INCLUSIEF

 • Transfers

 • Airconditioned privé vervoer

 • Engels sprekende privé chauffeur gedurende de hele reis

 • Benzine

 • 5 x overnachting op basis van logies/ontbijt

 • 5 x overnachting op basis van half pension

 • 1 x overnachting in ons luxe Royal Oasis Camp met dromedaristocht, diner en muziek

EXCLUSIEF

 • Vliegtickets

 • Lunches en drankjes

 • Fooien

 • Eventuele toegangsprijzen bezienswaardigheden

 • Uitgaven van persoonlijke aard

 • Verzekeringen

Reisvoorstel aanvragen