Sahara-familievakantie-marokko

Reizen met kinderen door Marokko is zeker goed te doen. Marokko is een kindvriendelijk land, kinderen worden daar met open armen ontvangen. Want de mensen houden van kinderen. Als je boekt bij Saharaway Tours is het reizen met kinderen geen probleem. Onze reisprogramma’s worden dan speciaal afgestemd op het reizen met kinderen. Dan is er een goede balans tussen reizen en rust. We zorgen voor afwisseling met reis- en rustdagen. Er wordt genoeg vrije tijd ingepland. En omdat je met privé chauffeur en privé vervoer reist is het tempo tijdens de reis makkelijk aan te passen. De reisroutes zijn interessant en worden ingevuld met excursies die voor het hele gezin leuk zijn. Onderweg is genoeg te zien, ezeltjes, kamelen, geitjes in bomen, Kasbahs, Berberdorpjes en marktjes.

De kinderen krijgen op een leuke manier te maken met een totaal andere cultuur. De bevolking is vriendelijk met eeuwenoude tradities.
Marrakech, met het beroemde Djemaa el Fnaa plein is een belevenis op zich. Er is muziek en dans, er zijn slangbezweerders, eetstalletjes, ezeltjes en paard en wagens. De medina en de souk zullen kinderen van iedere leeftijd bijzonder vinden en ze zullen ogen tekort komen. Hier is werkelijk alles te koop en te zien.

Familie accomodaties

Er wordt geslapen op bijzondere plekken en de hotels die door ons uitgezocht worden hebben ruimte voor het plaatsen van een extra bedje of beschikken over familiekamers. De hotels hebben veelal een zwembad. De accommodaties tijdens onze rondreizen zijn allemaal bijzonder. Een echte Riad, een Kasbah kasteel, een mooie Auberge met uitzicht op de wonderbaarlijke zandduinen van de woestijn en ……een overnachting in een echte Nomadentent ergens in de woestijn. Met natuurlijk een tocht op de rug van een dromedaris. Omdat er gereisd wordt met privé vervoer is het meenemen van de bagage geen enkel probleem. Alles wordt door de chauffeur ingeladen en uitgeladen. En netjes naar de kamers of tent gebracht.

Eten en drinken met kinderen

Je kunt je kinderen gerust mee uit eten nemen in Marokko. Vaak zijn er geen speciale kindermenu’s, maar voor de meeste kinderen biedt de lokale keuken voldoende mogelijkheden om ‘met de pot mee’ te eten. Er wordt veel gebruik gemaakt van ‘kindvriendelijke’ groenten zoals wortel en bloemkool. Ook zijn er tajines (Marokkaanse stoofpot) met gehaktballetjes in tomatensaus of met kip. Daarnaast kun je overal om patat en een omelet vragen. Het eten in Marokko is over het algemeen goed en betaalbaar.

Klimaat en reizen met kinderen

Het voor- en najaar is een uitstekende tijd om Marokko te bezoeken. Het is dan niet te heet, maar wel aangenaam. Ook in de zomervakantie kun je nog prima naar Marokko gaan. Doordat wij reizen op maat verzorgen kunnen onze reizen makkelijk aangepast worden aan het seizoen. In de zomer kan er  meer tijd in de bergen en aan de kust gepland worden. Daar is de temperatuur dan aangenaam. Bij meerdere overnachtingen in de Sahara woestijn zullen wij zorgen voor een accommodatie met zwembad.