chefchaouen-blauwe-sstad-marokko

Chefchaouen, het blauwe stadje te midden van het chaotische Marokko, is wijd en zijd bekend als het blauwe paradijs.
Alle gebouwen en huizen zijn in een traditionele blauwe kleur geverfd. Het licht van de bergen geeft de stad een magische en onvoorstelbaar mooie uitstraling. Het traditionele blauw verven van de huizen is lang geleden begonnen door de Joodse inwoners van de stad.

Het charmante stadje is ver van de drukte van grote steden als Fez en Marrakech. In Chefchaouen lijkt de tijd stil te staan en het tempo van het leven heeft zeker niets te maken met de westerse leven. Het ademt een perfecte orde waar rust heerst.
Eeuwen lang was deze gefortificeerde stad volledig ondoordringbaar en voor christenen verboden toegang. Momenteel is deze blauwe stad toegankelijk voor iedereen, maar heeft zijn karakter behouden, dit in tegenstelling tot andere steden. De kleine doolhofstraatjes komen allemaal uit op het Hamman plein, waar de Grote Moskee van de stad staat. Een wandeling door dit blauwe paradijs is de beste manier om de ware betekenis van de stad te begrijpen. De lieftallige Medina is een echte bezienswaardigheid, met ten oosten van de Medina de waterval, waar de vrouwen samenkomen om de was te doen.

Chefchaouen

Vanuit de stad kun je een klein uitstapje te maken om de oude moskee te bezoeken die werd gebouwd door de ballingen van Al Andalus. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Maandag is de enige dag waarop de vrede  in deze stad wordt verstoord vanwege de wekelijkse markt. De markt biedt een scala aan plaatselijke producten en bijzondere voorwerpen. Natuurlijk, zodra de markt afgelopen is keert de rust terug in de stad.

Kom genieten van één van de mooiste steden van Marokko, wij maken graag een reis voor je met een bezoekje aan deze heerlijke stad.