Wat zijn de verschillen tussen een groepsreis en een reis op maat?

De keuze voor een groepsreis of een reis op maat is een persoonlijke keuze. En wat zijn de verschillen en voor- en nadelen van een groepsreis en een reis op maat?

Stel, je wilt graag op reis naar dat éne speciale land, maar helaas is er niemand die met je mee wil of kan. En je wilt ook niet alleen gaan, want het is gezelliger om met elkaar te reizen. Dan kan een groepsreis een oplossing zijn. Bovendien heb je de kans om nieuwe mensen te leren kennen!
Maar je reist met mensen die je niet kent. Dat kan heel leuk zijn, maar is wel afhankelijk van de onderlinge sfeer.

Verder bestaat een groepsrondreis uit een aantal vaste onderdelen. Er is een vaste vertrekdatum en een vast programma met weinig tot geen ruimte voor eigen wensen. Ook kan het zijn dat een groepsreis door de organisatie geannuleerd wordt als het minimum aantal medereizigers niet bereikt wordt.

Voordelen:

• Je reist niet alleen
• Je leert nieuwe mensen kennen

Nadelen:

• Er wordt gereisd met mensen die je niet kent
• De reis omvat vaste vertrek- en retourdata
• Er is een vast programma waar niet of nauwelijks van afgeweken kan worden
• Kans op annulering van de reis bij onvoldoende deelnemers

Een reis op maat heeft voordelen.

Er zijn veel voordelen te noemen bij een reis op maat.

Bij een reis op maat (ook wel individuele reis genoemd) reis je met jouw eigen gezelschap. Eigenlijk is het dus een privé (groeps)reis. Het reisgezelschap kan bijvoorbeeld bestaan uit familie, vrienden, collega’s of personeel. Dus mensen die je kent.
De reis wordt ontworpen in overleg op basis van de individuele reiswensen van je eigen gezelschap.

De reis is niet afhankelijk van het aantal deelnemers en de diversiteit van het gezelschap. Jong, oud, personen met beperkte bewegingsvrijheid en/of dieetwensen, het is geen probleem. Bij het samenstellen van de reis zal met iedereen rekening worden gehouden.

Verder bepaal je zelf het aantal reisdagen en het tempo en er kan op elk gewenst moment met de reis gestart worden. Tijdens de reis kan in overleg met de chauffeur/gids bepaalt worden wanneer en waar gestopt wordt. Er wordt immers met een privé chauffeur gereisd. Dus is het zo flexibel als je het zelf maakt!

Nadeel:

Een nadeel van een individuele rondreis kan zijn dat je tijdens het reizen geen aanspraak hebt en nieuwe mensen leert kennen.  Natuurlijk ontmoet je onderweg en in de accommodaties wel (lokale) mensen.

Voordelen:

• Er wordt gereisd met een eigen gezelschap (familie, vrienden, collega’s)
• Het reisprogramma wordt samengesteld aan de hand van eigen wensen
• Bij de samenstelling wordt rekening gehouden met de diversiteit van het gezelschap
• Er kan dus met iedereen rekening gehouden worden
• Het aantal reisdagen en tempo worden aan de hand van eigen wensen bepaald
• Er kan op elk gewenst moment met de reis gestart worden
• Doordat de vluchten zelf geboekt worden kunnen data afgestemd worden met het reisgezelschap
• Door zelf boeken van vluchten kunnen de voordeligste data uitgezocht worden
• Flexibiliteit onderweg door het reizen met privé chauffeur die 24/7 beschikbaar is
• Een eigen aanspreekpunt, zowel tijdens de voorbereiding als bij de uitvoering van de reis

Wat is het verschil in kosten? Ben je duurder uit?

Ondanks dat je bij een reis op maat je eigen keuzes maakt, hoeft deze niet duurder te zijn dan een groepsreis. Je stelt de reis samen met jouw eigen budget in jouw achterhoofd.
Omdat je bij ons zelf de vlucht boekt, kun je de vluchtdagen bepalen aan de hand van aanbiedingen en vluchttijden. Immers, je kunt bij ons op elke gewenste datum starten met jouw reis.
De prijs is ook afhankelijk van het aantal deelnemers in jouw gezelschap. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Want dan worden de kosten verdeeld over het hele gezelschap.

De keuze van de accommodaties zijn ook bepalend voor de prijs. Saharaway Tours Morocco beschikt over een eigen selectie goede en betrouwbare partners. Daarbij gaan wij uit van middenklasse hotels/riads, waarvan wij zeker zijn dat prijs/kwaliteit gewaarborgd is. Het zijn adressen waar je je echt welkom voelt. Wil je toch luxere accommodaties, dan kun je dat aangeven. Je hebt de regie in eigen hand.
Bij een reis op maat komt je niet voor verrassingen te staan, je wordt niet geconfronteerd met extra kosten achteraf. Er wordt duidelijk besproken welke zaken wel of niet zijn inbegrepen.

Het samenstellen van jouw reis op maat doen we samen

Jouw reis op maat door Marokko boek je gemakkelijk bij Saharaway Tours Morocco.  Samen met jou maken we het programma voor een reis op maat door het mooie Marokko. Daarbij geven wij natuurlijk een eerlijk advies op basis van onze kennis, zodat we uiteindelijk tot een reis komen waar iedereen zich goed bij voelt. Bovendien is het prettig te weten dat wij ook buiten kantooruren bereikbaar zijn.

Dus neem contact met ons op en wij gaan direct samen aan de slag!